Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023
2.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“Κρυφή πείνα”: 2 στις 3 γυναίκες και 1 στα 2 παιδιά παγκοσμίως έχουν έλλειψη σε μικροθρεπτικά συστατικά!

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και Υγεία"Κρυφή πείνα": 2 στις 3 γυναίκες και 1 στα 2 παιδιά παγκοσμίως έχουν έλλειψη σε μικροθρεπτικά συστατικά!
spot_img

Μελέτη έδειξε πως 1,2 δισεκατομμύρια γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας και 372 εκατομμύρια παιδιά προσχολικής ηλικίας παρουσιάζουν χαμηλή πρόσληψη και απορρόφηση μικροθρεπτικών συστατικών και βιταμινών. 

Οι ελλείψεις μικροθρεπτικών συστατικών θέτουν σε κίνδυνο το ανοσοποιητικό σύστημα, εμποδίζουν την ανάπτυξη των παιδιών και επηρεάζουν το ανθρώπινο δυναμικό παγκοσμίως. Οι βλάβες που προκαλούνται από ανεπάρκειες μικροθρεπτικών συστατικών μπορεί να είναι αρχικά απαρατήρητες, αλλά μπορεί να εξελιχθούν σε σημαντικές επιπτώσεις και μερικές φορές ανεπανόρθωτες απώλειες. Ωστόσο, η μόνη υπάρχουσα εκτίμηση του παγκόσμιου επιπολασμού των ελλείψεων μικροθρεπτικών συστατικών είναι πριν από περισσότερα από 30 χρόνια και βασίζεται μόνο στον επιπολασμό της αναιμίας. 

Στόχος νέας επιστημονικής μελέτης, ήταν να εκτιμήσει τον παγκόσμιο και περιφερειακό επιπολασμό της ανεπάρκειας σε τουλάχιστον ένα από τρία μικροθρεπτικά συστατικά μεταξύ παιδιών προσχολικής ηλικίας (ηλικίας 6-59 μηνών – σίδηρος, ψευδάργυρος και βιταμίνη Α) και μη εγκύων γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας (ηλικίας 15-49 ετών σίδηρος, ψευδάργυρος και φυλλικό οξύ). Οι μελέτη έγινε μεταξύ 2003 και 2019.

Αναλύθηκαν δεδομένα βιοδεικτών σε ατομικό επίπεδο για την κατάσταση των μικροθρεπτικών συστατικών από εθνικά αντιπροσωπευτικές έρευνες με βάση τον πληθυσμό

Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι ο παγκόσμιος επιπολασμός της ανεπάρκειας σε τουλάχιστον ένα από τα τρία μικροθρεπτικά συστατικά είναι 56% μεταξύ των παιδιών προσχολικής ηλικίας και 69% μεταξύ των μη εγκύων γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας, που αντιστοιχεί σε 372 εκατομμύρια παιδιά προσχολικής ηλικίας και 1,2 δισεκατομμύρια μη έγκυες γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. 

Συμπερασματικά πάνω από τα μισά παιδιά προσχολικής ηλικίας και τα δύο τρίτα των μη εγκύων γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας παγκοσμίως έχουν ελλείψεις σε μικροθρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, οι εκτιμήσεις είναι αβέβαιες λόγω της σπανιότητας δεδομένων για την έλλειψη μικροθρεπτικών συστατικών βάσει πληθυσμού.

Για να διαβάσετε τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσα φυτοφάρμακα έχει το Ελληνικό μέλι; Επιστημονική μελέτη του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου 

Τι έδειξε μελέτη Ελλήνων επιστημόνων για την παρουσία φυτοφαρμάκων σε δείγματα ελληνικού μελιού και για το πόσο επικίνδυνα είναι για την υγεία των καταναλωτών.

Kinder: Ο ισχυρισμός υγείας «βοηθά στην ανάπτυξη» που απέρριψε η EFSA

Η Ferrero προσπάθησε να εξασφαλίσει ισχυρισμό υγείας για τα παιδιά, με μελέτες που δεν είχαν σχέση με την ανάπτυξη των παιδιών!

Κλειστά αύριο καταστήματα και απαγόρευση ντελίβερι σε βόρεια και βορειοανατολική Αττική- Σημερινές εικόνες διανομέων στο χιόνι κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Κλειστά αύριο τα καταστήματα στην βόρεια και βορειοανατολική Αττική και απαγορεύονται μετά τις 18.00 οι υπηρεσίες delivery ή courier στις ίδιες περιοχές. Συνεχίζουν σήμερα τις παραδόσεις φαγητού πολλές επιχειρήσεις, ακόμα και σε περιοχές με πολύ χιόνι.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα