ΑρχικήΝέαΠώς η οινόφιλη Γαλλία μεταπηδά στην αγορά κρασιού χωρίς αλκοόλ

Πώς η οινόφιλη Γαλλία μεταπηδά στην αγορά κρασιού χωρίς αλκοόλ

2 λεπτά ανάγνωσης

Με το κρασί χωρίς αλκοόλ να ανεβαίνει σταδιακά στις προτιμήσεις των καταναλωτών, ήρθε ο Augustin Laborde κάνει ένα μεγάλο βήμα, ανοίγοντας το πρώτο κατάστημα κρασιών χωρίς αλκοόλ στο Παρίσι.

Τα ποτά χωρίς αλκοόλ, τα οποία περιλαμβάνουν την ίδια μοναδική γεύση με τα οινοπνευματώδη, αλλά κανένα από τα αρνητικά του αλκοόλ έχουν εξελιχθεί σε μια αρκετά επικερδή και πολλά υποσχόμενη αγορά.

- Advertisement -

Αν και το κρασί χωρίς αλκοόλ μπορεί να μην ακούγεται τόσο συχνά όσο ο πατροπαράδοτος αλκοολούχος οίνος, ορισμένες εταιρείες έχουν κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Χαρακτηριστικά,  το κρασί “Κόμμα, τίποτα” μιας ομάδας αμπελουργών «Frank & Frei» από το Ράμσταλ στη Βαυαρία αποτελεί μια νέα προσθήκη στην κατηγορία κρασιών χωρίς αλκοόλ.

Η Ελλάδα δεν απουσιάζει από αυτή τη νέα τάση, καθώς νωρίτερα φέτος ανακοινώθηκε πως επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Πατρών, μετά από χρόνια έρευνας, ανακάλυψαν καινοτόμα μέθοδο για την απομάκρυνση της αλκοόλης από το κρασί, αλλά χωρίς να χάνει καθόλου από το άρωμα, τη γεύση και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του.

- Advertisement -

Και ενώ, ίσως, να μην περίμενε κανείς από τη Γαλλία, μια από τις πρωτεύουσες του κρασιού, να μεταπηδήσει σε αυτό τον κλάδο, δύο χρόνια μετά τα lockdown και τους πανδημικούς περιορισμούς, ο Augustin Laborde άνοιξε το πρώτο κατάστημα κρασιών χωρίς αλκοόλ στο Παρίσι.  To κατάστημά του φέρει την ονομασία “Le Paon qui boit” (Σε ελεύθερη μετάφραση: Το παγόνι που πίνει).

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, o Laborde έχει ήδη προτάσεις να ανοίξει και άλλα καταστήματα σε άλλες περιοχές της Γαλλίας, ενώ χαρακτηρίζει τη ζήτηση υψηλή.

- Advertisement -

Η Γαλλία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής κρασιού στον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου για το 2021 και γενικότερα αποτελεί μια από τις χώρες που η κατανάλωση ποτών χωρίς αλκοόλ είναι μικρή, συγκριτικά με άλλες. Ωστόσο, η κατανάλωση μη αλκοολούχου κρασιού στη χώρα αυξήθηκε κατά 4% το 2021, ποσοστό που ενδεχομένως να αυξηθεί μελλοντικά.

Ακόμα κι αν οι Γάλλοι άργησαν να καταναλώσουν τα μη αλκοολούχα ποτά, η κατανάλωση κρασιού τους έχει μειωθεί, σύμφωνα με το Γαλλικό Παρατηρητήριο Ναρκωτικών και Τάσεων Εξάρτησης (OFDT), γεγονός που αποδεικνύει την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση στις αρνητικές συνέπειες της υπερκατανάλωσης αλκοόλ στην υγεία.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Επικίνδυνες τουρκικές ντομάτες: Κατακλύζεται η αγορά από φορτία με απαγορευμένα φυτοφάρμακα – Όλα τα στοιχεία

Οι επαναλαμβανόμενες απορρίψεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω απαγορευμένων και υπερβολικών υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων προκαλούν ανησυχία αλλά τα μολυσμένα φορτία εξακολουθούν να διατίθεται στην αγορά

Ανάκληση-μαμούθ σε περισσότερους από 50 κωδικούς κρουασάν μεγάλης αρτοβιομηχανίας – Ανακοινώσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες

Η Ferrero ανακοίνωσε την ανάκληση επιλεγμένων παρτίδων κατεψυγμένων προϊόντων αρτοποιίας σε επτά ευρωπαϊκές χώρες, με την απόσυρση να αφορά περισσότερους από 50 κωδικούς της Cupiello, καθώς και Nutella Croissant και Nutella Muffin

Συσκευασμένη σαλάτα πίσω από επιδημία σαλμονέλας στην Ευρώπη με 2 νεκρούς και 109 κρούσματα – Ανακοίνωση ECDC

Το ECDC καταγράφει 109 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 11 ευρωπαϊκές χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η έρευνα οδηγεί σε σπόρους μηδικής που διακινήθηκαν μέσω Ιταλίας