Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, 2024
12.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μελέτη για τη σχέση μεταξύ κατανάλωσης ελαιόλαδου και καρκίνου του μαστού

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΜελέτη για τη σχέση μεταξύ κατανάλωσης ελαιόλαδου και καρκίνου του μαστού
spot_img

Ερευνητές του Harvard εξέτασαν εάν η πρόσληψη ελαιολάδου συσχετίστηκε με τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού σε γυναίκες στις ΗΠΑ.

 Η κατανάλωση ελαιολάδου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού, αλλά δεν είναι σαφές εάν το ελαιόλαδο είναι ωφέλιμο για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού σε πληθυσμούς εκτός των περιοχών της Μεσογείου, συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, όπου η μέση κατανάλωση ελαιολάδου είναι χαμηλή σε σύγκριση με τους πληθυσμούς της Μεσογείου. 

Επιστημονική μελέτη ερευνητών του Harvard που δημοσιεύτηκε στο nature, εξέτασε εάν η πρόσληψη ελαιολάδου συσχετίστηκε με τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού σε δύο πιθανές κοόρτες γυναικών στις ΗΠΑ. Αξιολογήθηκαν στοιχεία διατροφής σε 71.330 (Nurses’ Health Study, 1990–2016) και 93.295 γυναίκες (Nurses’ Health Study II, 1991–2017) που αρχικά δεν είχαν καρκίνο του μαστού.

Κατά τη διάρκεια των ετών της μελέτης 9.638 γυναίκες ανέπτυξαν διηθητικό καρκίνο του μαστού.  Τα συμπεράσματα της μελέτης έδειξαν ότι η υψηλή κατανάλωση ελαιόλαδου δεν  βρέθηκε να συσχετίζεται με την εμφάνιση κάποιου είδους καρκίνου του μαστού. Απαιτούνται όμως και άλλες μελέτες για να επιβεβαιωθούν αυτά τα ευρήματα και να διερευνηθεί περαιτέρω εάν διαφορετικές ποικιλίες ελαιολάδου (π.χ. παρθένο και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο) μπορεί να διαδραματίσουν ρόλο στον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

Για να διαβάσετε τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

LIDL: Ελληνίδα μητέρα κινείται νομικά κατά του σουπερμάρκετ για τα επικίνδυνα γλυκά

Όλα τα επηρεαζόμενα προϊόντα έχουν αφαιρεθεί από το κατάστημα και προτρέπουμε όλους τους πελάτες που αγόρασαν το προϊόν να μην το καταναλώσουν, είπε η εταιρεία αλλά με καθυστέρηση

Σουπερμάρκετ: Ράφια γεμάτα με υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με χρωστικές, γαλακτωματοποιητές, τεχνητές γεύσεις και πρόσθετα – Μελέτη

Στα σουπερμάρκετ τα περισσότερα τρόφιμα με πρόσθετα - Περισσότερες από τις μισές θερμίδες που καταναλώνονται στο σπίτι, προέρχονται από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο