Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, 2024
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του μπρόκολου στις δερματικές αλλεργίες

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΟι ευεργετικές ιδιότητες του μπρόκολου στις δερματικές αλλεργίες
spot_img

Τρώτε μπρόκολο για να περιορίσετε τις δερματικές αλλεργίες, συνιστά έρευνα.

Η κατανάλωση μπρόκολου ή λάχανου μπορεί να περιορίσει τη σοβαρότητα των δερματικών αλλεργιών, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε σήμερα από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Ιατρικής Έρευνας (Inserm).

Σε αυτή την έρευνα, η οποία έχει δημοσιευθεί στο αγγλόφωνο επιστημονικό περιοδικό eLife, ερευνητές και ερευνήτριες του Inserm και του Ινστιτούτου Κιουρί απέδειξαν αρχικά ότι μια διατροφή ελλιπής στα συστατικά που βρίσκονται σε κάποια λαχανικά, κυρίως το μπρόκολο και το λάχανο, μπορεί να επιδεινώσει τις δερματικές αλλεργίες στα ζώα.

Είναι ήδη γνωστό ότι οι δερματικές αλλεργίες οφείλονται σε μια υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε ουσίες που υπάρχουν στο περιβάλλον και ότι ο βαθμός σοβαρότητάς τους εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η διατροφή.

Κατά την έρευνά τους οι επιστήμονες ενδιαφέρθηκαν συγκεκριμένα για τα συστατικά των τροφίμων που αντιδρούν με ένα μόριο που είναι παρόν στον οργανισμό μας, το οποίο ονομάζεται «υποδοχέας αρωματικών υδρογονανθράκων ή υποδοχέας διοξινών (AhR). Τα συστατικά αυτά υπάρχουν στα σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο.

Έδειξαν ότι η απουσία αυτών των συστατικών στα ποντίκια συνδεόταν με αύξηση του ποσοστού φλεγμονής στο δέρμα και με επιδείνωση των δερματικών αλλεργιών, κάτι που δεν συνέβη στα ποντίκια η διατροφή των οποίων τα περιλάμβανε.

«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι μια μη ισορροπημένη διατροφή μπορεί να εντείνει τις αλλεργικές δερματικές αντιδράσεις στους ανθρώπους», σχολίασε η Ελοντί Σεγουρά, ερευνήτρια του Inserm που ήταν επικεφαλής της έρευνας αυτής στο Ινστιτούτο Κιουρί.

AΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο