Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι τροφές που θα κάνουν τα μαλλιά σας να μακρύνουν γρηγορότερα

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΟι τροφές που θα κάνουν τα μαλλιά σας να μακρύνουν γρηγορότερα
spot_img

Περιέχουν θρεπτικά συστατικά που είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για την ανάπτυξη, τη δύναμη και το πάχος της τρίχας

Ποιος δεν θέλει δυνατά και υγιή μαλλιά; Πόσο δύσκολο είναι όμως να αποκτήσει κάποιος πλούσια και υγιή χαίτη όταν κάτι τέτοιο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία, η γενετική, η γενικότερη υγεία και η διατροφή.

Πληθώρα προϊόντων και συμπληρωμάτων που κυκλοφορούν στο εμπόριο υπόσχονται θαύματα που συνήθως δεν πραγματοποιούν. Μια πιο ολιστική λύση είναι η κατανάλωση τροφών που περιέχουν θρεπτικά συστατικά τα οποία αποδεδειγμένα προάγουν την υγεία των μαλλιών.

«Ορισμένα θρεπτικά συστατικά είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για την ανάπτυξη, τη δύναμη και το πάχος της τρίχας όπως οι πρωτεΐνες, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι βιταμίνες C και D, τα ωμέγα-3 λιπαρά, το κολλαγόνο, ο ψευδάργυρος, η βιοτίνη, ο σίδηρος και η ριβοφλαβίνη», λέει η Bianca Tamburello, RDN στην FRESH Communications.

Και να πού θα τα βρούμε όλα αυτά:

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι ιδανική τροφή για την υγεία των μαλλιών, αφού παρέχει πολλές πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη D.


Σολομός

Το δημοφιλές ψάρι υπερασπίζεται την υγεία των μαλλιών χάρη όχι μόνο στην υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες, αλλά και στα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τη βιταμίνη D και τις βιταμίνες Β που περιέχει.


Ζωμός από κόκαλα

Όταν πρόκειται για τροφές που ενισχύουν τα μαλλιά και είναι πλούσιες σε κολλαγόνο, υπάρχουν λίγες επιλογές καλύτερες από το ζωμό. «Ο ζωμός των οστών είναι μια εξαιρετική πηγή κολλαγόνου και είναι γεμάτος με πρωτεΐνη, η οποία γνωρίζουμε ότι είναι επίσης σημαντική για την υγεία των μαλλιών», εξηγεί η Tamburello.

Εσπεριδοειδή

Στα πορτοκάλια, τα λεμόνια, το λάιμ ή το γκρέιπφρουτ, είναι βέβαιο ότι θα βρείτε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα βιταμίνης C που αγαπάει τα μαλλιά… Αυτά τα φρούτα προσφέρουν επίσης βιταμίνη Α και φυτικές ενώσεις, καθώς και περισσότερα θρεπτικά συστατικά-κλειδιά για την ανάπτυξη των μαλλιών.


Βρώμη

«Τα δημητριακά ολικής αλέσεως περιέχουν πυρίτιο, ένα στοιχείο γνωστό και ως «το ορυκτό ομορφιάς»», λέει η Tamburello. Η βρώμη περιλαμβάνεται σίγουρα στην κατηγορία των υγιεινών δημητριακών ολικής αλέσεως και είναι μία από τις καλύτερες διαθέσιμες πηγές πυριτίου.


Αβοκάντο


Αυτή η δημοφιλής πηγή υγιεινών λιπαρών συνδυάζει πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που επισημάνθηκαν παραπάνω. «Η βιταμίνη Ε και η τοκοτριενόλη, ένα αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στο αβοκάντο, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της υγείας των μαλλιών», εξηγεί η Tamburello.

Ξηροί καρποί και σπόροι

«Η κατανάλωση περισσότερων ξηρών καρπών και σπόρων θα μπορούσε να βοηθήσει τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν γρηγορότερα», λέει η Tamburello. Αυτό οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε ψευδάργυρο, βιταμίνες Β, φυτικές ενώσεις και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. «Οι σπόροι chia, οι λιναρόσποροι και τα καρύδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές πηγές ωμέγα-3 υγιεινών λιπαρών, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ανάπτυξη πιο πυκνών μαλλιών».

Αυγά

Αν και αμφιλεγόμενη όσον αφορά τα πραγματικά οφέλη για την υγεία των μαλλιών, η βιοτίνη μπορεί να βρεθεί σε εντυπωσιακές ποσότητες στα αυγά. Και σίγουρα θα βρείτε επίσης ψευδάργυρο, πρωτεΐνη, ακόμα και βιταμίνη D.

Φασόλια

Εξαιρετικές πηγές φυτικής πρωτεΐνης, τα φασόλια είναι επίσης γεμάτα με φυτικές ενώσεις που βοηθούν τα μαλλιά, όπως σίδηρο, ψευδάργυρο και βιοτίνη.


Μούρα

«Τα μούρα είναι γνωστό ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων του σώματός μας από βλαβερές ουσίες, ενώ παράλληλα επηρεάζουν θετικά τα κύτταρα και τους θύλακες των τριχών», λέει η Tamburello. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά πλούσια σε βιταμίνη C που ενισχύει τα μαλλιά. Τα σμέουρα, τα βατόμουρα και τα μύρτιλλα είναι από τα πιο πλούσια του είδους σε αντιοξειδωτικά.

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι γεμάτο σίδηρο, φυλλικό οξύ και βιταμίνες Α και C, που συμβάλλουν στη διατήρηση υγιών θυλάκων της τρίχας. Αυτό συμβαίνει επειδή η βιταμίνη Α βοηθά στον έλεγχο της παραγωγής σμήγματος, μιας λιπαρής ουσίας που ενυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής. Ένα υγιές, καλά ενυδατωμένο (αλλά όχι υπερβολικά ενυδατωμένο) τριχωτό της κεφαλής μπορεί να διατηρήσει καλύτερα υγιή μαλλιά. Η βιταμίνη Α βοηθά επίσης στην ανάπτυξη των κυττάρων, η οποία είναι απαραίτητη για υγιείς θύλακες τρίχας. Εν τω μεταξύ, επειδή γνωρίζουμε ότι η βιταμίνη C βοηθά στη δημιουργία κολλαγόνου, μπορεί να βοηθήσει το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής σας και τα μαλλιά που αναπτύσσονται από αυτό.


Στρείδια


Τα στρείδια αποτελούν εξαιρετική πηγή ψευδαργύρου, ο οποίος υποστηρίζει την ανάπτυξη και την επιδιόρθωση των μαλλιών (ο ψευδάργυρος είναι γενικότερα απαραίτητος για την ανάπτυξη και την επιδιόρθωση των ιστών). Βοηθά στη διατήρηση της σωστής λειτουργίας των λιπαρών αδένων γύρω από τους θύλακες των τριχών. Από την άλλη πλευρά, η έλλειψη ψευδαργύρου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής και να οδηγήσει σε τριχόπτωση.

Ρεβίθια

Τα ρεβίθια περιέχουν πρωτεΐνες, σίδηρο και βιοτίνη, τα οποία είναι απαραίτητα για τη δύναμη και την ανάπτυξη των μαλλιών.

Πιπεριές

Οι πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά την παραγωγή κολλαγόνου και προάγει την απορρόφηση του σιδήρου.


Αγγούρι

Τα αγγούρια περιέχουν διοξείδιο του πυριτίου, το οποίο ενισχύει τα μαλλιά και προάγει την ανάπτυξη. Στην πραγματικότητα, σε διάφορες μελέτες έχει αποδειχθεί ότι το διοξείδιο του πυριτίου έχει θετικό αντίκτυπο στο δέρμα και τα μαλλιά. Μπορεί να βελτιώσει τη σφριγηλότητα του δέρματός σας και να μειώσει την ευθραυστότητα στα νύχια και τα μαλλιά.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο