Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
24.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποιοι celebrities ακολουθούν Μεσογειακή Διατροφή

ΑρχικήΟικιακάLIFEΠοιοι celebrities ακολουθούν Μεσογειακή Διατροφή
spot_img

Πολλοί διάσημοι ακολουθούν το πρότυπο της Μεσογειακής διατροφής τόσο για την προώθηση της υγείας τους όσο και για απώλεια βάρους.

Η μεσογειακή διατροφή δεν αφορά μια συγκεκριμένη δίαιτα με δοσολογίες και χρονοδιαγράμματα αλλά εστιάζει στην διατροφή ως τρόπο ζωής. Σε αξιολογήσεις που ανακοινώθηκαν με το ξεκίνημα του νέου χρόνου στο U.S. News & World Report, η μεσογειακή διατροφή, κατέκτησε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά την κορυφή της λίστας
με τις καλύτερες διατροφές στον κόσμο.

Συμπεριλαμβανομένου του ελαιόλαδου που κυριαρχεί, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες από φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης, ξηρούς καρπούς και όσπρια. Μέτρια σε ποσότητα ψαριών και πουλερικών, και χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά που προέρχονται από το κόκκινο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως και σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες και σάκχαρα. Τροφές δηλαδή που ευδοκιμούν σε χώρες της Μεσογείου όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία.

Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει τα οφέλη της στην υγεία με αρκετούς Celebrities, να την ακολουθούν πιστά. Οι ευεργετικές ιδιότητες του μεσογειακού τρόπου ζωής, ερμηνεύονται σε οφέλη για τον εγκέφαλο και την καρδιά. Μειώνει τον κίνδυνο, κατάθλιψης, διαβήτη καθώς και καρκίνου του μαστού. Επίσης βοηθάει στην απώλεια βάρους.

Η προπονήτρια της Selena Gomez αναφέρει το 2021 στο Byrdie: «Πέρυσι στην περιοδεία της Selena «Revival», φρόντισα το καμαρίνι να είχε πάντα λαχανικά και πρωτεΐνη και καστανό ρύζι ή δημητριακά ολικής αλέσεως. Έφτιαξα πολλά μπολ ρυζιού με λαχανικά, πρωτεΐνες και αβοκάντο για τη Selena. Της έδωσαν την ενέργεια και αντοχή που χρειαζόταν για να περάσει από τα σόου της.

Η Cameron Diaz, εκθειάζει την μεσογειακή διατροφή στα βιβλία της “The Body Book” και “The Longevity Book”, υπογραμμίζοντας πως είναι ικανή να παρατείνει τη διάρκεια ζωής.

Η Ισπανίδα ηθοποιός, Penélope Cruz, επίσης είναι λάτρης της συγκεκριμένης διατροφής καθώς όπως αναφέρει σε συνέντευξη της στο Mirror, της ανασύρει μνήμες από την πατρίδα της. “Η οικογένειά μου και οι φίλοι μου είναι όλοι εκεί, οπότε αυτό είναι το μέρος μου. Λατρεύω το ισπανικό φαγητό. Η διατροφή μου είναι η μεσογειακή, που αποτελείται από καλό και υγιεινό φαγητό”.

Η Fitness influencer Kayla Itsines έχει γράψει σε μια καταχώριση στο blog το 2019, “Για μένα, όλα έχουν να κάνουν με την ισορροπία, οπότε επιλέγω ακριβώς αυτό που θέλω και προσθέτω πολλές σαλάτες και ψητά λαχανικά στο πιάτο μου, καθώς και πρωτεΐνη (μου αρέσουν τα θαλασσινά) και το ρύζι ή τα ζυμαρικά”.

Ακολουθεί και η Catherine Zeta-Jones, που αναφέρει στο Harper’s Bazaar το 2021,“Έχω μια σαλάτα για
κάθε γεύμα εκτός από το πρωινό γιατί απλά τη λατρεύω”.

Σε συνέντευξη του στο Insider, ο Geoffrey Zakarian τονίζει τη σημασία του πρωινού ειδικά όταν περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά. Σε ερώτηση για το ποιο θα ήταν το τελευταίο πράγμα στον κόσμο που θα έτρωγε αν υπήρχε μόνο μια κουζίνα ο Zakarian απαντά: “Θα έλεγα τη μεσογειακή κουζίνα, γιατί αυτή η κουζίνα παρέχει ό,τι είναι καλό για σένα στον πλανήτη”.

Ακόμη, όπως αναφέρει προπονητής, Mackie Shilstone στο New York Post, είχε αναλάβει τον ηθοποιό John Goodman να τον βοηθήσει να αδυνατήσει αφού είχε φτάσει τα 180 κιλά πριν από μια δεκαετία. Κατάφερε μέσω της μεσογειακής διατροφής να χάσει 90 κιλά.

Πίστωση εικόνας pagesix

Πηγή: insider.com

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα