Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023
19 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Eταιρεία τροφίμων ανακαλεί πάνω από 400 είδη, λόγω πιθανής παρουσίας Listeria

ΑρχικήΝέαEταιρεία τροφίμων ανακαλεί πάνω από 400 είδη, λόγω πιθανής παρουσίας Listeria
spot_img

Τα ανακληθέντα προϊόντα διακινούνται μέσω καταστημάτων λιανικής αλλά και μηχανημάτων αυτόματης πώλησης σε 9 πολιτείες των ΗΠΑ.

Σε οικειοθελή ανάκληση περισσότερων από 400ων προϊόντων της, προχωρά η εταιρεία Fresh Ideation Food Group, μια εταιρεία με έδρα τη Βαλτιμόρη στις ΗΠΑ, λόγω πιθανής μόλυνσής τους από Listeria .

Τα προϊόντα της εταιρείας, τα οποία ανακαλεί περιλάμβαναν σάντουιτς πρωινού, κομμένα φρούτα και γιαούρτι, πωλούνταν σε καταστήματα λιανικής και μηχανήματα αυτόματης πώλησης σε τουλάχιστον 9 πολιτείες των ΗΠΑ.

Μάλιστα, ορισμένα από τα φερόμενα μολυσμένα προϊόντα πωλήθηκαν επίσης στα τρένα της Amtrak’s Acela και Northeast Regional μεταξύ 24 Ιανουαρίου και 29 Ιανουαρίου και σύμφωνα με ανακοίνωση των ίδιων των εταιρειών, απέσυραν τα τρόφιμα αμέσως μετά από ανακοίνωση της Fresh Ideation Food Group για τη μόλυνση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Fresh Ideation Food Group, ανακαλούνται τα προϊόντα με ημερομηνία «φρέσκα μέχρι» και «να πωλούνται ως τις ημερομηνίες» 31 Ιανουαρίου 2023 και 6 Φεβρουαρίου 2023.

Μια πλήρης λίστα των προϊόντων που ενδέχεται να επηρεαστούν υπάρχει στον ιστότοπο του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA.  Σε μια δήλωση που εστάλη στο USA Today , η Fresh Ideation Food Group ανέφερε ότι η ανάκληση  αντιπροσωπεύει τη μοναδική στην ιστορία της εταιρείας.

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ασθένειες που να συνδέονται με τα προϊόντα που ανακλήθηκαν.

Η επικινδυνότητα στην κατανάλωση τροφίμων από αυτόματους πωλητές τροφίμων είναι μεγάλη. Έρευνα δημοσιευμένη στην Elsevier για την αξιολόγηση της ασφάλειας και της ποιότητας των τροφίμων σε τέτοια μηχανήματα έδειξε ότι το 5,7% από τα 105 δείγματα τροφίμων ήταν μολυσμένα με Listeria. Ένας λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι, επειδή τα μηχανήματα δεν εναλλάσσουν τα προϊόντα τους τακτικά ή δεν διατηρούν τη σωστή θερμοκρασία για να είναι τα φαγητά ασφαλή.

Η Fresh Creative Cuisine ή Fresh Ideation Food Group είναι εταιρεία παραγωγής τροφίμων στη Βαλτιμόρη. Εξυπηρετεί πελάτες στις ΗΠΑ, διαθέτοντας μια μεγάλη ποικιλία γευστικών προφίλ από όλο τον κόσμο. Παράγει δεκάδες χιλιάδες φρεσκοπαρασκευασμένα γεύματα, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης ποικιλίας από πάνω από 150 είδη για όλους, από vegan ως και χωρίς γλουτένη.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: Καρκινογόνο εισαγόμενο τσίλι – Ειδοποίηση RASFF – Περιέχει 7 επικίνδυνα φυτοφάρμακα

Προσπάθησαν να εισάγουν στη χώρα μας τσίλι σε σκόνη «τίγκα» στα φυτοφάρμακα.

Νοθευμένο Μέλι: Η Ευρώπη έχει πλημμυρίσει από μέλι με βάση το σιρόπι!

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας καταπολέμησης της απάτης στα τρόφιμα, 1 στα 2 μέλια που εισάγονται στην ΕΕ είναι νοθευμένα και σχεδόν όλα τα μέλια από Τουρκία!

Καινοτομία: Φορητός αισθητήρας σταδιακής αλλοίωσης τροφίμων που αλλάζει χρώμα

Ο ανιχνευτής αλλάζει χρώμα από μπλε σε κόκκινο κατά την έκθεση σε βιογενείς αμίνες από τρόφιμα σε συνθήκες αποθήκευσης.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα