Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πότε οι μπανάνες κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό;

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΠότε οι μπανάνες κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό;
spot_img

Με ποιους συνδυασμούς μειώνει τα οφέλη για τον οργανισμό;

Ο Δρ Saurabh Sethi, γαστρεντερολόγος από την Καλιφόρνια, αποκαλύπτει τρεις εκπληκτικούς λόγους για τους οποίους οι μπανάνες πρέπει να αφαιρεθούν από τις συνταγές σας για smoothie φρούτων.

Ο Sethi επισημαίνει ότι οι μπανάνες μπορούν να περιέχουν υψηλά επίπεδα οξειδάσης πολυφαινόλης , η οποία μπορεί να μειώσει την ποσότητα των ευεργετικών φλαβανολών σε ένα μείγμα φρούτων. Οι φλαβανόλες – που βρίσκονται στα βατόμουρα, τις φράουλες, τα σμέουρα και άλλα κοινά συστατικά smoothie – έχει αποδειχθεί ότι υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου, μειώνοντας τη φλεγμονή και την αρτηριακή πίεση.

Η μπανάνα μαζί με βατόμουρα σε smoothie κάνει περισσότερο κακό παρά καλό…

Μια μελέτη του 2023 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Food & Function διαπίστωσε ότι η προσθήκη μιας μπανάνας σε ένα smoothie με μούρα μείωσε την ποσότητα των φλαβανολών κατά 84% σε σύγκριση με μια ομάδα ελέγχου. «Οι μπανάνες μπορούν να μειώσουν τα αντιοξειδωτικά οφέλη άλλων φρούτων», είπε ο Sethi.

Ο Sethi λέει επίσης ότι οι πλήρως ώριμες μπανάνες αυξάνουν το φορτίο υδατανθράκων στα smoothies, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σακχάρου στο αίμα, χαρακτηριστικό του διαβήτη τύπου 2 .

«Επιπλέον, οι μπανάνες έχουν αρκετές θερμίδες σε σύγκριση με άλλα φρούτα, επομένως η προσθήκη τους σε smoothies μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των θερμίδων που προσλαμβάνουμε συνολικά», είπε ο Sethi. Σημειώνεται ότι μια μέτρια μπανάνα (περίπου 126 γραμμάρια) περιέχει 29 γραμμάρια υδατάνθρακες και 112 θερμίδες. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο , βιταμίνη Β6, βιταμίνη C και άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Οπότε καλό είναι να την αφαιρέσουμε από τα smoothies αλλά να την απολαμβάνουμε μόνη της.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο