Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Απώλεια βάρους: Πιο αποτελεσματική και βιώσιμη η υγιεινή διατροφή από τα φάρμακα!

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΑπώλεια βάρους: Πιο αποτελεσματική και βιώσιμη η υγιεινή διατροφή από τα φάρμακα!
spot_img

 Επιστημονική μελέτη στην οποία συμμετείχαν 20.000 ενήλικες.

   Η υγιεινή διατροφή και η άσκηση οδηγεί σε απώλεια βάρους και σχετίζεται με καλύτερη υγεία της καρδιάς, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Heart Association. Σε αντίθεση με τα χάπια αδυνατίσματος ή την παράλειψη γευμάτων, που μπορεί να έχουν και τα αντίθετα αποτελέσματα. Η μελέτη είναι η πρώτη που συγκρίνει στρατηγικές και αποτελέσματα απώλειας βάρους στο πλαίσιο του «Life’s Essential 8» της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, μιας λίστας ελέγχου που προωθεί τη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων μέσω της αναζήτησης συνιστώμενων μετρήσεων για το σωματικό βάρος, την αρτηριακή πίεση, τη χοληστερόλη, το αίμα, τη ζάχαρη, το κάπνισμα, τη σωματική δραστηριότητα, τη δίαιτα και τον ύπνο.

   Οι ερευνητές του Ohio State University ανέλυσαν δεδομένα σε πάνω από 20.000 ενήλικες. Για πολλούς στο δείγμα της μελέτης, ωστόσο, η απώλεια ενός «κλινικά σημαντικού» 5% του σωματικού τους βάρους δεν εξάλειψε τους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο, έδειξαν τα αποτελέσματα. 

  Οι ενήλικες που ανέφεραν κλινικά σημαντική απώλεια βάρους, ανέφεραν υψηλότερη ποιότητα διατροφής, ιδιαίτερα με καλύτερες βαθμολογίες στην πρόσληψη πρωτεΐνης, επεξεργασμένων δημητριακών και προστιθέμενης ζάχαρης, καθώς και πιο μέτρια και έντονη σωματική δραστηριότητα και χαμηλότερη LDL χοληστερόλη. Η άλλη ομάδα, που ανέφερε απώλεια βάρους κάτω του 5% ή και καθόλου, διέθετε υψηλότερο μέσο δείκτη μάζας σώματος και σακχάρου στο αίμα HbA1c και λιγότερες ώρες ύπνου.

“Οι άνθρωποι θα πρέπει να αισθάνονται αισιόδοξοι γνωρίζοντας ότι η απώλεια μόνο του 5% του σωματικού τους βάρους έχει νόημα από την άποψη των κλινικών βελτιώσεων. Αυτό δεν είναι μια τεράστια απώλεια βάρους. Είναι επιτεύξιμη για τους περισσότερους και ελπίζω ότι θα δώσει κίνητρα στους ανθρώπους αντί να παραλύουν στον φόβο της αποτυχίας”, δήλωσε η ανώτερη συγγραφέας της μελέτης Colleen Spees, αναπληρώτρια καθηγήτρια ιατρικής διαιτολογίας στη Σχολή Επιστημών Υγείας και Αποκατάστασης στο Οχάιο, σύμφωνα με το ScienceDaily.

  Σχεδόν το 80% των ατόμων που δεν έχασαν ούτε το 5% του βάρους τους, ανέφεραν ότι παραλείπουν γεύματα ή χρησιμοποίησαν συνταγογραφούμενα χάπια αδυνατίσματος ως στρατηγικές απώλειας βάρους. Πρόσθετες στρατηγικές που αναφέρθηκαν από αυτήν την ομάδα περιλάμβαναν δίαιτες με χαμηλούς υδατάνθρακες και υγρά, λήψη καθαρτικών ή εμετό και κάπνισμα. ”Είδαμε ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να έλκονται από προσεγγίσεις που δεν βασίζονται σε στοιχεία για την απώλεια βάρους, οι οποίες δεν είναι βιώσιμες. ”, είπε ο Spees.

   Τα αποτελέσματα αυτά αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά πως δεν υπάρχουν υποκατάστατα της σωστής διατροφής και της άσκησης. Είναι άλλωστε ο μοναδικός τρόπος να μην χάνουμε απλώς θερμίδες, αλλά να καταφέρουμε να κάψουμε λίπος. Το λίπος και κυρίως το σπλαχνικό (ορίζεται το ενδοκοιλιακό λίπος που βρίσκεται μέσα στην κοιλιακή κοιλότητα και συσσωρεύεται μεταξύ των οργάνων) είναι ίσως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την υγεία της καρδιάς.

https://www.sciencedaily.com/releases/2023/05/230502090642.htm

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανακάλυψη: Βρέθηκε η σούπερ λευκή χρωστική που θα αντικαταστήσει το διοξείδιο του τιτανίου από το… «Finding Nemo»

Ουσία της γαρίδας Pacific Cleaner, γνωστή και ως Jacques από την ταινία με το ψαράκι Nemo αντικαθιστά το Ε171 λύνοντας τα χέρια της βιομηχανίας.

Κίνδυνος ξηρασίας στην Ελλάδα – Ιδρύεται ομάδα κινδύνου από το ΥΠΑΑΤ

Η ομάδα ad hoc θα εξετάσει τον κίνδυνο ξηρασίας και τις επιπτώσεις στην Ελληνική γεωργική παραγωγή.

Τα αυτοκόλλητα βραβείων αυξάνουν τις πωλήσεις στο τυρί! Επιστημονική έρευνα

Οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερο για επισημάνσεις βραβείου.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα