Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο ενδομητρίωσης

ΑρχικήPicksNews LineΤο κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο ενδομητρίωσης
spot_img

Νέα επιστημονική μελέτη για τη συσχέτιση μεταξύ της διατροφής και της εμφάνισης ενδομητρίωσης.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Frontiers in Nutrition έκανε ανασκόπηση μελετών για το πώς η διατροφή επηρεάζει την ενδομητρίωση.

Η ενδομητρίωση χαρακτηρίζεται από την παρουσία ενδομητριακών ιστών έξω από την επένδυση της μήτρας, τυπικά στην εξωτερική επιφάνεια της μήτρας, στις ωοθήκες, στις σάλπιγγες, στο κοιλιακό τοίχωμα ή στα έντερα. Ο επιπολασμός της ενδομητρίωσης στη Βόρεια Αμερική, την Αυστραλία και την Ευρώπη είναι ~1–5% σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. 

Οι διατροφικές παρεμβάσεις μπορεί να είναι χρήσιμες για την πρόληψη και τη θεραπεία της ενδομητρίωσης και του πόνου από αυτήν. Η μείωση του διατροφικού λίπους και η αύξηση των διαιτητικών ινών έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τις συγκεντρώσεις των οιστρογόνων στην κυκλοφορία, υποδηλώνοντας ένα πιθανό όφελος για τα άτομα με ενδομητρίωση, καθώς είναι μια ασθένεια που εξαρτάται από τα οιστρογόνα. 

Η ανασκόπηση έδειξε πως η αποφυγή του κόκκινου κρέατος μειώνει τον κίνδυνο ενδομητρίωσης και πως η κατανάλωση κρέατος σχετίζεται με μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης ενδομητρίωσης. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της διατροφής με βάση τα φυτά μπορεί να ωφελήσουν τις γυναίκες με ενδομητρίωση. Επιπλέον, τα φύκια έχουν ιδιότητες ρύθμισης των οιστρογόνων που έχουν ωφελήσει τις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες και προσφέρουν δυνατότητα μείωσης των συγκεντρώσεων οιστραδιόλης σε προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Επιπλέον, η κατανάλωση βιταμίνης D έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον ενδομήτριο πόνο.

Πηγή:  https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnut.2023.1089891/full

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα