Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τόφου: Σημαντική φυτική πηγή πρωτεΐνης όμως είναι πραγματικά καλό για εσάς;

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΤόφου: Σημαντική φυτική πηγή πρωτεΐνης όμως είναι πραγματικά καλό για εσάς;
spot_img

Η επιστήμη καταρρίπτει τις παραφιλολογίες.

Το τόφου είναι βασικό συστατικό της vegan διατροφής και δημιουργήθηκε πριν από αιώνες στην Ασία κυρίως από σόγια και νερό. Σήμερα, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα φυτικής προέλευσης και ένα εύκολο υποκατάστατο ζωικών προϊόντων όπως το κοτόπουλο και τα αυγά.

«Το Tofu έχει υψηλή ποσότητα πρωτεΐνης, γεγονός που το καθιστά μια πραγματικά καλή εναλλακτική για ζωική πρωτεΐνη», λέει ο Jamie Mok, εγγεγραμμένος διαιτολόγος διατροφολόγος και εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας.

   Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας, το tofu περιέχει επίσης απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα όπως ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδερο, βιταμίνη Α κ.α. Διαθέτει επίσης ισοφλαβόνες, ένα είδος φυτικού οιστρογόνου.

    Ωστόσο στις ΗΠΑ, ορισμένοι άνθρωποι συνδέουν τις ισοφλαβόνες με την ανάπτυξη κάποιων τύπων καρκίνων όπως  του μαστού και του προστάτη, λόγω του ότι τα αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων συνδέονται με υψηλότερο κινδύνο για αυτούς τους τύπους καρκίνου.

   Ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν πως παρά το γεγονός πως η σόγια περιέχει ισοφλαβόνες, αν και είναι παρόμοια με τα ανθρώπινα οιστρογόνα είναι πολύ πιο αδύναμα. Οι ισοφλαβόνες είναι επίσης πολύ διαφορετικές από τα συνθετικά οιστρογόνα που μπορεί να συμβάλλουν σε ορισμένα προβλήματα υγείας, λένε τα στοιχεία της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας.

   «Η έρευνα δείχνει ότι αυτές οι φυτικές χημικές ουσίες είναι ουδέτερες ή ακόμη μπορεί και να έχουν κάποια οφέλη για την υγεία αφού στην πραγματικότητα βοηθούν στη ρύθμιση των οιστρογόνων [και] προστατεύουν από τον καρκίνο του μαστού». 

   Μετά από ανάλυση μελετών με συνολικά 9.514 επιζώντες από καρκίνο του μαστού στην Κίνα και τις ΗΠΑ, οι ερευνητές βρήκαν μια συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης ισοφλαβονών σόγιας μετά τη διάγνωση και 25% χαμηλότερου κινδύνου υποτροπής του καρκίνου.

    Μια ακόμη μελέτη του 2020 που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Circulation έδειξε επίσης ότι μεταξύ 210.000 ανδρών και γυναικών στις ΗΠΑ, οι άνθρωποι που έτρωγαν τόφου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα είχαν 18% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιακή νόσο από εκείνους που δεν έτρωγαν σχεδόν καθόλου τόφου.

https://www.cnbc.com/2023/08/30/is-tofu-actually-good-for-you-heres-what-a-nutritionist-says.html

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο