ΑρχικήΟικιακάΕγκαύματα από θερμοφόρες - Τι πρέπει να προσέχετε

Εγκαύματα από θερμοφόρες – Τι πρέπει να προσέχετε

2 λεπτά ανάγνωσης

Πώς να αποφύγετε τα εγκαύματα από θερμοφόρα.

Με τις θερμοκρασίες να είναι χαμηλές και το κόστος ζωής να αυξάνεται, πολλοί επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν μια θερμοφόρα για να μείνουν άνετα. Μπορεί να είναι ένας γρήγορος και οικονομικά αποδοτικός τρόπος για να ζεσταθείτε, ωστόσο είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αν χρησιμοποιηθούν λανθασμένα οι θερμοφόρες μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα ή εγκαύματα εξ επαφής.

- Advertisement -

Οι θερμοφόρες έχουν διάρκεια ζωής περίπου δύο χρόνια, αν είναι μεγαλύτερες μπορεί να είναι επιρρεπείς στο να υποβαθμιστεί το καουτσούκ και να σκάσουν. Κοιτάξτε το έτος κατασκευής, το οποίο εμφανίζεται στη μέση της μαργαρίτας στο λαιμό των φιαλών, και ελέγξτε τη φιάλη σας για τυχόν σημάδια φθοράς πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Τα άτομα με ορισμένες παθήσεις πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά. Όσοι πάσχουν από διαβήτη θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν χρησιμοποιούν θερμοφόρες, καθώς ενδέχεται να έχουν αλλοιωμένη ή μειωμένη αίσθηση στα πόδια τους. Όσοι ζουν με δισχιδή ράχη ή εγκεφαλική παράλυση θα πρέπει επίσης να είναι προσεκτικοί, λόγω της πιθανής μειωμένης ευαισθησίας του δέρματός τους.

- Advertisement -

Γιατροί και νοσηλευτές σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο μας προτρέπουν μέσω ενός βίντεο να χρησιμοποιούμε σωστά τις θερμοφόρες, καθώς βλέπουν παιδιά να παθαίνουν σοβαρά εγκαύματα αφού κάθονται ή ξαπλώνουν πάνω σε θερμοφόρες.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να παραμείνετε ασφαλείς και να μειώσετε την πιθανότητα τυχόν ατυχημάτων

  • Όταν γεμίζετε:
  • Ποτέ μην χρησιμοποιείτε βραστό νερό- αφήστε το νερό να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το γεμίσετε
  • Ποτέ μην αφήνετε ένα παιδί να γεμίσει μια θερμοφόρα
  • Μην γεμίζετε τη φιάλη περισσότερο από τα δύο τρίτα
  • Πιέστε απαλά και προσεκτικά τον αέρα
  • Στερεώστε καλά το πώμα
  • Όταν χρησιμοποιείτε:
  • Χρησιμοποιείτε πάντα ένα κάλυμμα για να προστατεύετε το δέρμα.
  • Αποφεύγετε να κάθεστε ή να ξαπλώνετε πάνω στη φιάλη για να αποφύγετε τη δημιουργία πίεσης και το σπάσιμο.
  • Μην χρησιμοποιείτε θερμοφόρα άνω των δύο ετών – ελέγξτε στο δαχτυλίδι μαργαρίτας στο λαιμό της φιάλης το έτος κατασκευής.
- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Η άγνωστη επιδημία εντεροϊού στη Λέσβο: Η μεγαλύτερη συρροή άσηπτης μηνιγγίτιδας των τελευταίων ετών

Ο ΕΟΔΥ ταυτοποίησε τον Echovirus 30, όμως η επιδημιολογική διερεύνηση δεν εντόπισε την πηγή μετάδοσης.

40 νέες προσλήψεις στον ΕΦΕΤ για την ενίσχυση των ελέγχων τροφίμων – Από τον Σεπτέμβριο επιθεωρήσεις και στα κυλικεία σχολείων

O ΥπΑΑΤ Μ. Σχοινάς επισκέφθηκε τον ΕΦΕΤ και ανακοίνωσε 40 προσλήψεις για την ενίσχυση των ελέγχων ασφάλειας τροφίμων.

Ευρωπαϊκός συναγερμός για ρύζι με ορυκτέλαια έως και +19.978% πάνω από το όριο – Η Ελλάδα στις 30 χώρες διανομής, 54 follow-ups (φωτο)

Ευρωπαϊκή ειδοποίηση RASFF για ρύζι με MOSH και MOAH: Νέα επικαιροποίηση με περισσότερες χώρες, ανακλήσεις και εργαστηριακά ευρήματα.