Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου, 2025
8.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εγκαύματα από θερμοφόρες – Τι πρέπει να προσέχετε

ΑρχικήΟικιακάΕγκαύματα από θερμοφόρες - Τι πρέπει να προσέχετε
spot_img

Πώς να αποφύγετε τα εγκαύματα από θερμοφόρα.

Με τις θερμοκρασίες να είναι χαμηλές και το κόστος ζωής να αυξάνεται, πολλοί επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν μια θερμοφόρα για να μείνουν άνετα. Μπορεί να είναι ένας γρήγορος και οικονομικά αποδοτικός τρόπος για να ζεσταθείτε, ωστόσο είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αν χρησιμοποιηθούν λανθασμένα οι θερμοφόρες μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα ή εγκαύματα εξ επαφής.

- Advertisement -

Οι θερμοφόρες έχουν διάρκεια ζωής περίπου δύο χρόνια, αν είναι μεγαλύτερες μπορεί να είναι επιρρεπείς στο να υποβαθμιστεί το καουτσούκ και να σκάσουν. Κοιτάξτε το έτος κατασκευής, το οποίο εμφανίζεται στη μέση της μαργαρίτας στο λαιμό των φιαλών, και ελέγξτε τη φιάλη σας για τυχόν σημάδια φθοράς πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Τα άτομα με ορισμένες παθήσεις πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά. Όσοι πάσχουν από διαβήτη θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν χρησιμοποιούν θερμοφόρες, καθώς ενδέχεται να έχουν αλλοιωμένη ή μειωμένη αίσθηση στα πόδια τους. Όσοι ζουν με δισχιδή ράχη ή εγκεφαλική παράλυση θα πρέπει επίσης να είναι προσεκτικοί, λόγω της πιθανής μειωμένης ευαισθησίας του δέρματός τους.

Γιατροί και νοσηλευτές σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο μας προτρέπουν μέσω ενός βίντεο να χρησιμοποιούμε σωστά τις θερμοφόρες, καθώς βλέπουν παιδιά να παθαίνουν σοβαρά εγκαύματα αφού κάθονται ή ξαπλώνουν πάνω σε θερμοφόρες.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να παραμείνετε ασφαλείς και να μειώσετε την πιθανότητα τυχόν ατυχημάτων

  • Όταν γεμίζετε:
  • Ποτέ μην χρησιμοποιείτε βραστό νερό- αφήστε το νερό να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το γεμίσετε
  • Ποτέ μην αφήνετε ένα παιδί να γεμίσει μια θερμοφόρα
  • Μην γεμίζετε τη φιάλη περισσότερο από τα δύο τρίτα
  • Πιέστε απαλά και προσεκτικά τον αέρα
  • Στερεώστε καλά το πώμα
  • Όταν χρησιμοποιείτε:
  • Χρησιμοποιείτε πάντα ένα κάλυμμα για να προστατεύετε το δέρμα.
  • Αποφεύγετε να κάθεστε ή να ξαπλώνετε πάνω στη φιάλη για να αποφύγετε τη δημιουργία πίεσης και το σπάσιμο.
  • Μην χρησιμοποιείτε θερμοφόρα άνω των δύο ετών – ελέγξτε στο δαχτυλίδι μαργαρίτας στο λαιμό της φιάλης το έτος κατασκευής.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τηγάνισμα κρέατος: Υπάρχει κίνδυνος εάν το λάδι υπερβεί τους 180 °C; Τι απαντά επιστημονική επιτροπή

Οι κίνδυνοι και τα όρια θερμοκρασίας του λαδιού που χρησιμοποιείται για τηγάνισμα/τσιγάρισμα κρέατος.

Σουβλατζίδικα: Ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης από τις κομμένες ντομάτες και κρεμμύδια – Προσομοιώσεις ανάπτυξης παθογόνων

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι χειριστές που εργάζονται σε σουβλατζίδικα, σχετικά με τη συντήρηση τοματών και κρεμμυδιών κομμένων σε φέτες, για την αποτροπή τροφικής δηλητηρίασης των πελατών τους.

Συμπληρώματα πρωτεΐνης: Αυξημένα επίπεδα βαρέων μετάλλων και τοξινών στα μισά εργαστηριακά δείγματα

Νέα μελέτη αποκαλύπτει αυξημένα επίπεδα βαρέων μετάλλων και τοξινών σε δημοφιλή συμπληρώματα πρωτεΐνης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο