cibum team
Την απάντηση στο εάν είναι ασφαλές να καταψύχουμε τρόφιμα την ημέρα που λήγουν δίνει ο Οργανισμός Προτύπων των Τροφίμων (FSA).
Σύμφωνα με ανάλυσή του, δεν υπάρχουν στοιχεία, που να δείχνουν αξιοσημείωτη αλλαγή στο μικροβιακό κίνδυνο ανάμεσα στην κατάψυξη τροφίμων κατά την ημερομηνία λήξης σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα
Η οδηγία του Οργανισμού αναφέρει ότι οι καταναλωτές μπορούν να παγώσουν προσυσκευασμένα ή μη τρόφιμα μέχρι την ημερομηνία λήξης τους και, μόλις αποψυχθεί το φαγητό, θα πρέπει να καταναλωθεί εντός 24 ωρών.
Η ανάλυση εξέτασε τους κινδύνους από την κατάψυξη, απόψυξη και στη συνέχεια αποθήκευση τροφίμων στο ψυγείο για 24 ώρες όσον αφορά παθογόνους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των Bacillus spp., Campylobacter, Clostridium botulinum, Clostridium perfringens, Listeria monocytogenes, Salmonella, παθογόνων E. coli και Shigella.
Δεν υπήρχαν πολλά στοιχεία που να δείχνουν σημαντική αλλαγή στον κίνδυνο μεταξύ των καταναλωτών που καταψύχουν τρόφιμα κατά την ημερομηνία λήξης σε σύγκριση με την κατάψυξη την προηγούμενη ημέρα.
Πηγή: FSN