cibum team
Τελικά είναι κακή διατροφική επιλογή τα ζυμαρικά; Αν είστε και εσείς από αυτούς που προβληματίζονται για να εντάξουν συχνά στη διατροφή τους, τα νεότερα ευρήματα έρευνας θα σας εντυπωσιάσουν.
Σύμφωνα με πρόσφατη αμερικανική έρευνα, η κατανάλωση του αγαπημένου φαγητού έδειξε σημαντική υπεροχή της συνολικής ποιότητας στη διατροφή και την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών σε σχέση με όσους δεν συμπεριλαμβάνουν τα μακαρόνια στις διατροφικές τους συνήθειες.
Μία επιπλέον σημαντική διαπίστωση, η οποία πιθανώς να καθησυχάσει όσους καταναλώνουν τα αγαπημένα ζυμαρικά με ενοχές, είναι πως, κατά την αξιολόγηση παραμέτρων σχετικών με το βάρος, δεν υπήρξε καμία άμεση σύνδεση σε ενήλικες άνδρες και παιδιά.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από την ανάλυση των στοιχείων, οι καταναλωτές ζυμαρικών έναντι όσων τα αποφεύγουν:
1. Ακολουθούσαν συνολικά καλύτερη διατροφή (σύμφωνα με την κλίμακα του Δείκτη Υγιεινής Διατροφής του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας)
2. Είχαν μεγαλύτερη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών (φολικό οξύ, σίδηρος, μαγνήσιο και φυτικές ίνες.
3. Είχαν μικρότερη ημερήσια πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών και πρόσθετων σακχάρων στους ενήλικες, κορεσμένων λιπαρών και συνολικού λίπους.