ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕγκληματικό! Πουλούσαν σε σούπερ μάρκετ ακατάλληλο κρέας που είχε έρθει σε επαφή...

Εγκληματικό! Πουλούσαν σε σούπερ μάρκετ ακατάλληλο κρέας που είχε έρθει σε επαφή με πλημμυρικά νερά

3 λεπτά ανάγνωσης

Όταν δεν υπολογίζεις τίποτα στο βωμό του κέρδους

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα εμπλέκονται στο κύκλωμα που πουλούσε κρέας ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση καθώς είχε έρθει σε επαφή με πλημμυρικά νερά, στη Βραζιλία.

- Advertisement -

Οι αστυνομικοί εκτέλεσαν εντάλματα έρευνας και κατάσχεσης σε διευθύνσεις που συνδέονται με υπόπτους στην πόλη Três Rios, στην Περιφέρεια του Ρίο ντε Τζανέιρο και προχώρησε σε συλλήψεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Εάν δεν μπορείτε να αγοράσετε καινούργια φριτέζα αέρα μην χρησιμοποιείτε ποτέ αυτό το υλικό

- Advertisement -

Σύμφωνα με τις έρευνες, τον Μάιο έως τον Ιούνιο του 2024, εκμεταλλευόμενοι τη δυνατή βροχόπτωση και τις πλημμύρες που κατέστρεψαν την πολιτεία του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, εκπρόσωποι της εταιρείας εκμεταλλεύθηκαν 800 τόνους αλλοιωμένου βοείου κρέατος, το οποίο είχε έρθει σε επαφή με πλημμυρικά νερά στο Πόρτο Αλέγκρε. Ισχυρίστηκαν ότι η πρόθεση τους ήταν η παραγωγή ζωοτροφών.

Ωστόσο, η αστυνομία είπε ότι ο όμιλος πούλησε το κρέας σε άλλες εταιρείες, αποκομίζοντας κέρδη άνω του 1.000 τοις εκατό και θέτοντας σε κίνδυνο τους καταναλωτές σε ολόκληρη τη Βραζιλία.

Οι έρευνες συνεχίζονται, αλλά όσοι ερευνώνται ενδέχεται να κατηγορηθούν για εγκληματική οργάνωση, παραλαβή κλοπιμαίων, νόθευση και διαφθορά τροφίμων.

Σε άλλη επιχείρηση, αστυνομικοί της πολιτικής αστυνομίας από το Τμήμα Προστασίας Καταναλωτών (Decon) κατέσχεσαν δύο τόνους κρέατος που ισχυρίστηκαν ότι ήταν ακατάλληλο για κατανάλωση σε σούπερ μάρκετ στο Gramacho, Duque de Caxias, στην Baixada Fluminense.

Οι αξιωματικοί πήγαν στην εγκατάσταση αφού έλαβαν καταγγελίες για πώληση αλλοιωμένων προϊόντων. Το σούπερ μάρκετ ανήκει σε μια αλυσίδα με πολλά καταστήματα στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι δύο υπεύθυνοι τράπηκαν σε φυγή αλλά οι υπάλληλοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για να δώσουν καταθέσεις. Έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί η ευθύνη των διευθυντών.

Το σούπερ μάρκετ παραμένει κλειστό και ερευνάτε εάν τα κατασχεθέντα προϊόντα σχετίζονται με την πώληση κρέατος που επλήγη από την πλημμύρα στο Πόρτο Αλέγκρε.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Φέτα και άλλα ελληνικά τυριά: Γερμανικοί έλεγχοι, επιθεωρήσεις και αναλύσεις DNA αποκαλύπτουν νοθεία και παραπλάνηση

Ευρωπαϊκοί έλεγχοι και επιστημονική ανάλυση, καταγράφουν νοθεία και αποκλίσεις στη σύνθεση και επισήμανση Φέτας και άλλων τυριών.

Τέλος το “γλέντι” της βιομηχανίας τροφίμων: Η ΕΕ ανοίγει -επιτέλους- τον φάκελο των UPF, στο τραπέζι νέοι κανόνες

Νέο Scoping Paper ανοίγει τη διαδικασία της ΕΕ για τα UPF με την αξιολόγηση να ολοκληρώνεται το 2027.

Βρεφικά γάλατα στην Ελλάδα: Τι έδειξε νέα μελέτη για λίπος, ετικέτες και λιπαρά οξέα σε 15 δείγματα απο τρία μεγάλα σουπερμάρκετ

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν μεγάλες διαφοροποιήσεις στη θρεπτική σύνθεση, με ιδιαίτερα έντονες αποκλίσεις στο προφίλ των λιπαρών.