Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαστρονομία: Το Ηράκλειο στο διεθνές δίκτυο «Creative Cities» της UNESCO

ΑρχικήΝέαΓαστρονομία: Το Ηράκλειο στο διεθνές δίκτυο «Creative Cities» της UNESCO
spot_img

Η επίσημη τελετή ένταξης του Ηρακλείου στο διεθνές δίκτυο «Creative Cities» της UNESCO, στον τομέα της Γαστρονομίας, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο της πόλης. 

       «Η ένταξη της πόλης μας στο δίκτυο Cretative Cities της UNESCO, αποτελεί μια ξεχωριστή διάκριση, καθώς μονάχα 7 πόλεις από όλο τον κόσμο πέτυχαν κάτι αντίστοιχο φέτος» είπε ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, συμπληρώνοντας ότι αυτό «συνιστά και δικαίωση του σχεδιασμού που υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, με στόχο να καθιερωθεί ως γαστρονομικός προορισμός διεθνούς επιπέδου».

   Όπως εξήγησε ο κ. Λαμπρινός, με μια σειρά από ενέργειες και δράσεις, όπως το επιτυχημένο Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώνεται κάθε χρόνο και έχει εξελιχθεί σε θεσμό, «δείξαμε εμπράκτως ότι η ανάδειξη της κρητικής κουζίνας και των τοπικών προϊόντων και παραγωγών, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει βασικό άξονα στην στρατηγική για την ενδυνάμωση του τουριστικού brand του Ηρακλείου» ενώ ευχαρίστησε την πρόεδρο κ. Τζιτζικώστα και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNESCO για την βοήθειά τους στην κατάρτιση του φακέλου της υποψηφιότητας του Ηρακλείου, τον αντιδήμαρχο Γιώργο Σισαμάκη και τους συνεργάτες του για την συστηματική δουλειά τους στον τομέα του τουρισμού και της σύνδεσής του με την γαστρονομία, καθώς και όλους όσοι συνεισέφεραν σε αυτό.

   Χαιρετισμό, μέσω βίντεο, απέστειλε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία συνεχάρη τον Δήμο Ηρακλείου και όλους τους εμπλεκομένους για την σημαντική αυτή επιτυχία, που δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα στο Ηράκλειο στην πολύ ανταγωνιστική, διεθνή τουριστική αγορά.

    Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου και Τουρισμού, Γιώργος Σισαμάκης, ευχαρίστησε επίσης τους συνεργάτες του και όσους βοήθησαν να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος, ο οποίος χρειάστηκε σκληρή δουλειά όπως επεσήμανε: «Η ένταξη στο δίκτυο δημιουργικών πόλεων της UNESCO είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς και μας δίνει τη δυνατότητα να επανασυστήσουμε την κρητική διατροφή και τον κρητικό τρόπο ζωής σε ολόκληρο τον κόσμο, ενδυναμώνοντας την τουριστική ταυτότητα του Ηρακλείου και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά μας».

   Η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO Αικατερίνη Τζιτζικώστα, στον χαιρετισμό της ανέδειξε τη σημασία του δικτύου των Δημιουργικών Πόλεων.

   Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Μύρων Φλουρής, γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης του υπουργείου Τουρισμού, ο Σταύρος Τζεδάκης, αντιπεριφερειάρχης και εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, ο Claudio Cecchinelli, εκπρόσωπος του Δήμου Bergamo Unesco City of Gastronomy και η Στέλλα Ψαροπούλου, εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης, της μοναδικής άλλης πόλης από την Ελλάδα που είναι ενταγμένη στο δίκτυο Creative Cities για την γαστρονομία.

   Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «Ηράκλειο ΜΑΕ», στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα εγκύκλιος του Υπ. Υγείας για τους ελέγχους ενόψει Πάσχα – Αυστηροί έλεγχοι και στους delivery

Το Υπουργείο Υγείας ζητά από τους επιθεωρητές αυστηρότητα ως προς την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών όρων και προϋποθέσεων.

Γιατί οι καταναλωτές προτιμούν το εμφιαλωμένο από το νερό βρύσης;

Οι προσπάθειες της ΕΕ για στροφή των Ευρωπαίων στο νερό βρύσης και η λόγοι της προσήλωσης των καταναλωτών στο εμφιαλωμένο.

Καταναλωτής: Οι υψηλές τιμές οδηγούν σε επικίνδυνες πρακτικές ασφάλειας τροφίμων

Έρευνα έδειξε πως οι αυξανόμενες τιμές ωθούν τους ανθρώπους να αναλαμβάνουν περισσότερους κινδύνους για την ασφάλεια των τροφίμων προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα