Ποιος τύπος μακαρονάδας είναι καταλληλότερος για πασπάλισμα με φέτα.
Η επιλογή τυριού στα ζυμαρικά είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και κυμαίνεται από καθόλου έως παρμεζάνα, πεκορίνο, κεφαλογραβιέρα ή ακόμα και συνδυασμό τυριών. Τι γίνεται όμως με την φέτα που έχει συνδεθεί περισσότερο με χωριάτικη σαλάτα; Μπορεί να προστεθεί στα ζυμαρικά χωρίς να ψηθεί; Αν και πολλοί πιστεύουν ότι η φέτα ταιριάζει καλύτερα μέσα στα ζυμαρικά και όχι πάνω τους όταν σερβιριστούν, αυτό ισχύει εν μέρει. Ίσως η άποψη να οφείλεται στο γεγονός πως η φέτα δεν είναι «ξερό» τυρί αλλά κρεμώδες και δεν μπορεί να τριφτεί στον ξύστη, γιατί κολλάει και να ανακατευτεί εύκολα όπως ενδεχομένως η παρμεζάνα ή το κεφαλοτύρι.
Μία αναζήτηση συνταγών στο Internet οδηγεί στο συμπέρασμα πως μπορείτε να απολαύσετε ένα υπέροχο πιάτο ζυμαρικών με φέτα (χωρίς να έχει ψηθεί) από πάνω, όπως μακαρονάδες με πέστο ή μόνο με ντομάτα, με σπανάκι, κοκκινιστή με γαρίδες ή και σε μία απλή μακαρονάδα με σκόρδο και κρεμμύδι. Γενικά η τριμμένη φέτα ταιριάζει σε μακαρονάδες με λαχανικά. Όλα τα παραπάνω μπορούν να μετατραπούν και σε μία υπέροχη μακαρονοσαλάτα που τρώγεται κρύα.
Υπάρχουν βέβαια και συνταγές με επικάλυψη άψητης φέτας σε μακαρόνια με κιμά ή με κοκκινιστό κρέας. Συμπερασματικά περί ορέξεως… φέτα!