Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φέτα: Σε ποια μακαρονάδα μπορεί να πασπαλιστεί τριμμένη;

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομίαΦέτα: Σε ποια μακαρονάδα μπορεί να πασπαλιστεί τριμμένη;
spot_img

Ποιος τύπος μακαρονάδας είναι καταλληλότερος για πασπάλισμα με φέτα.

Η επιλογή τυριού στα ζυμαρικά είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και κυμαίνεται από καθόλου έως παρμεζάνα, πεκορίνο, κεφαλογραβιέρα ή ακόμα και συνδυασμό τυριών. Τι γίνεται όμως με την φέτα που έχει συνδεθεί περισσότερο με χωριάτικη σαλάτα; Μπορεί να προστεθεί στα ζυμαρικά χωρίς να ψηθεί; Αν και πολλοί πιστεύουν ότι η φέτα ταιριάζει καλύτερα μέσα στα ζυμαρικά και όχι πάνω τους όταν σερβιριστούν, αυτό ισχύει εν μέρει. Ίσως η άποψη να οφείλεται στο γεγονός πως η φέτα δεν είναι «ξερό» τυρί αλλά κρεμώδες και δεν μπορεί να τριφτεί στον ξύστη, γιατί κολλάει και να ανακατευτεί εύκολα όπως ενδεχομένως η παρμεζάνα ή το κεφαλοτύρι.

Μία αναζήτηση συνταγών στο Internet οδηγεί στο συμπέρασμα πως μπορείτε να απολαύσετε ένα υπέροχο πιάτο ζυμαρικών με φέτα (χωρίς να έχει ψηθεί) από πάνω, όπως μακαρονάδες με πέστο ή μόνο με ντομάτα, με σπανάκι, κοκκινιστή με γαρίδες ή και σε μία απλή μακαρονάδα με σκόρδο και κρεμμύδι. Γενικά η τριμμένη φέτα ταιριάζει σε μακαρονάδες με λαχανικά. Όλα τα παραπάνω μπορούν να μετατραπούν και σε μία υπέροχη μακαρονοσαλάτα που τρώγεται κρύα.

Υπάρχουν βέβαια και συνταγές με επικάλυψη άψητης φέτας σε μακαρόνια με κιμά ή με κοκκινιστό κρέας. Συμπερασματικά περί ορέξεως… φέτα!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο