Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φέτα: Σε ποια μακαρονάδα μπορεί να πασπαλιστεί τριμμένη;

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομίαΦέτα: Σε ποια μακαρονάδα μπορεί να πασπαλιστεί τριμμένη;
spot_img

Ποιος τύπος μακαρονάδας είναι καταλληλότερος για πασπάλισμα με φέτα.

Η επιλογή τυριού στα ζυμαρικά είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και κυμαίνεται από καθόλου έως παρμεζάνα, πεκορίνο, κεφαλογραβιέρα ή ακόμα και συνδυασμό τυριών. Τι γίνεται όμως με την φέτα που έχει συνδεθεί περισσότερο με χωριάτικη σαλάτα; Μπορεί να προστεθεί στα ζυμαρικά χωρίς να ψηθεί; Αν και πολλοί πιστεύουν ότι η φέτα ταιριάζει καλύτερα μέσα στα ζυμαρικά και όχι πάνω τους όταν σερβιριστούν, αυτό ισχύει εν μέρει. Ίσως η άποψη να οφείλεται στο γεγονός πως η φέτα δεν είναι «ξερό» τυρί αλλά κρεμώδες και δεν μπορεί να τριφτεί στον ξύστη, γιατί κολλάει και να ανακατευτεί εύκολα όπως ενδεχομένως η παρμεζάνα ή το κεφαλοτύρι.

Μία αναζήτηση συνταγών στο Internet οδηγεί στο συμπέρασμα πως μπορείτε να απολαύσετε ένα υπέροχο πιάτο ζυμαρικών με φέτα (χωρίς να έχει ψηθεί) από πάνω, όπως μακαρονάδες με πέστο ή μόνο με ντομάτα, με σπανάκι, κοκκινιστή με γαρίδες ή και σε μία απλή μακαρονάδα με σκόρδο και κρεμμύδι. Γενικά η τριμμένη φέτα ταιριάζει σε μακαρονάδες με λαχανικά. Όλα τα παραπάνω μπορούν να μετατραπούν και σε μία υπέροχη μακαρονοσαλάτα που τρώγεται κρύα.

Υπάρχουν βέβαια και συνταγές με επικάλυψη άψητης φέτας σε μακαρόνια με κιμά ή με κοκκινιστό κρέας. Συμπερασματικά περί ορέξεως… φέτα!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο