Καινοτομία στη σπιτική γαστρονομία.
Έχετε ακούσει σίγουρα το αλάτι Ιμαλαΐων και το αλάτι khoser, όμως είναι πολύ πιθανό να μην έχετε ακούσει το αλάτι κρεμμυδιού που χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες παγκοσμίως για το μαγείρεμα λόγω της εξωτικής του γεύσης.
Το αλάτι κρεμμυδιού προσθέτει μια αλμυρή γεύση και άρωμα σε κάθε πιάτο, εξαλείφοντας την ανάγκη για επιπλέον κρεμμύδι. Η αυξανόμενη ζήτηση για ενδιαφέροντα και γευστικά καρυκεύματα αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις της παγκόσμιας αγοράς αλατιού κρεμμυδιού κατά την περίοδο μεταξύ 2021 και 2031.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια σκόνη κρεμμυδιού και αλατιού μαζί, που δίνει λύση όταν δεν έχετε τον χρόνο να ετοιμάσετε ψιλοκομμένα κρεμμύδια ή θέλετε να προσθέσετε γεύση κρεμμυδιού σε ένα πιάτο χωρίς τον όγκο πρόσθετων συστατικών. Το μεγαλύτερο μέρος του αλατιού κρεμμυδιού παρασκευάζεται με έναν συνδυασμό αφυδατωμένων κρεμμυδιών σε σκόνη και αλατιού, και συνήθως ένα συντηρητικό συστατικό που εμποδίζει τη σκόνη και το αλάτι να προσκολληθούν μεταξύ τους. Ωστόσο το συγκεκριμένο μπαχαρικό πρέπει να διαφοροποιείται από τις νιφάδες κρεμμυδιού ή τη σκόνη κρεμμυδιού, που δεν περιέχουν αλάτι.
Η αναλογία αλατιού και κρεμμυδιού τρία προς ένα. Αν ψάχνετε για τροφές με χαμηλότερο αλάτι, μάλλον δεν πρέπει να επιλέξετε αλάτι κρεμμυδιού, καθώς ένα τέταρτο του κουταλιού του γλυκού (περίπου 1,4 γραμμάρια) έχει σχεδόν τόσο νάτριο όσο το κανονικό επιτραπέζιο αλάτι. Η μέση περιεκτικότητα σε νάτριο σε αυτό το προϊόν είναι περίπου 450 χιλιοστόγραμμα σε αντίθεση με τα 575 mg που προσφέρονται στην ίδια μερίδα επιτραπέζιου αλατιού. Έτσι θα πρέπει να μειώσετε την προσθήκη αλατιού στο φαγητό, όταν η συνταγή περιλαμβάνει αλάτι κρεμμυδιού, εάν θέλετε ισορροπημένο αποτέλεσμα.
Όσον αφορά τη γεύση, δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι κρεμμυδιού είναι περίπου ισοδύναμα με ένα μικρό έως μέτριο κίτρινο ή λευκό κρεμμύδι. Αλλά πολλοί πιστεύουν ότι το καρύκευμα είναι καλύτερο από το να χρησιμοποιείτε ωμά κρεμμύδια, επειδή τείνει να προσδίδει μια πιο ήπια και λιγότερο έντονη γεύση.
Υπάρχουν επίσης μερικά πιο εκλεπτυσμένα άλατα κρεμμυδιού που μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε. Ορισμένα διαθέτουν αλάτι kosher και μερικά έχουν βιολογικά κρεμμύδια. Τα πιο εμπορικά επεξεργασμένα άλατα κρεμμυδιού περιέχουν αργιλικό νάτριο, το οποίο απασχολεί μερικούς ανθρώπους, καθώς έχει συνδεθεί δυνητικά με μεγαλύτερη συχνότητα νεφρικής νόσου και μερικοί άνθρωποι φοβούνται μια σχέση μεταξύ της κατανάλωσης προϊόντων αργιλικού νατρίου και του Αλτσχάιμερ.
Η περιεκτικότητα σε νάτριο του αλατιού κρεμμυδιού και της σκόνης κρεμμυδιού ποικίλλει ανάλογα με τη μάρκα και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται. Τυπικά, το αλάτι κρεμμυδιού περιέχει περισσότερο νάτριο από τη σκόνη κρεμμυδιού λόγω της προσθήκης επιτραπέζιου αλατιού. Ωστόσο, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο διαθέσιμες στην αγορά. Είναι σημαντικό να ελέγχετε τις ετικέτες και να επιλέγετε ένα προϊόν με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νάτριο εάν προσέχετε την πρόσληψη νατρίου.
Η διάρκεια ζωής του αλατιού κρεμμυδιού καθώς και της σκόνης κρεμμυδιού εξαρτάται από τις συνθήκες αποθήκευσης. Αποφύγετε την έκθεση τους στην υγρασία, τη θερμότητα ή το άμεσο ηλιακό φως, καθώς μπορεί να χάσουν γρήγορα τη γεύση και τη δραστικότητα. Επιπλέον, είναι σημαντικό να διατηρείτε τα βάζα καλά κλεισμένα για να αποτρέψετε την είσοδο αέρα στο εσωτερικό. Το σωστά αποθηκευμένο αλάτι κρεμμυδιού μπορεί να διαρκέσει έως και πέντε χρόνια, ενώ το κρεμμύδι σε σκόνη μπορεί να διαρκέσει έως και τρία χρόνια.
https://www.delightedcooking.com/what-is-onion-salt.htm
https://www.transparencymarketresearch.com/onion-salt-market.html