Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2024
11.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το μενού των Χριστουγέννων από τον σεφ Μάριο Λαγανά

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομίαΤο μενού των Χριστουγέννων από τον σεφ Μάριο Λαγανά
spot_img

Ο σεφ που έχει εντυπωσιάσει με τα πιάτα-έργα τέχνης διάσημους ουρανίσκους.

Μεγάλωσε μέσα στην κουζίνα του εστιατορίου των γονιών του, ανάμεσα σε τηγάνια, κατσαρόλες και μυρωδιές, μπαχάρια και φρέσκες πρώτες ύλες. Η συνέχεια για τον Μάριο Λαγανά ήταν δεδομένη, κατάφερε να ακολουθήσει το όνειρό του και να υπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο την αγάπη του για τη μαγειρική. Τα πιάτα του, έργα τέχνης που έχουν απολαύσει διάσημους ουρανίσκους από όλο τον κόσμο. 

Πασίγνωστοι αθλητές και καλλιτέχνες στη λίστα των πελατών του

«Έχω μαγειρέψει για αρκετούς διάσημους Έλληνες και ξένους. Κάποιοι που μου έρχονται στο μυαλό είναι ο Stephen Curry, ίσως ο πιο διάσημος μπασκετμπολίστας στον κόσμο που του οργάνωσα και τον επέτειο γάμο του στην Ελλάδα», εξηγεί ο πετυχημένος σεφ στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και συνεχίζει να αναφέρεται και σε άλλους διάσημους πελάτες του, «ο Richie Sambora ένας από τους πιο γνωστούς κιθαρίστες στον κόσμο ο κιθαρίστας των Bon Jovi, ο Μάρκο Αρναούτοβιτς γνωστός διεθνής ποδοσφαιριστής της εθνικής Αυστρίας και επιθετικός για την Ίντερ, ο Κάρλος Ζέκα ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και μέχρι πρόσφατα αρχηγός της εθνικής ομάδας μας, πολλοί Έλληνες τραγουδούν και γενικότερα αρκετοί καλλιτέχνες.

«Η ενασχόλησή μου με την κουζίνα ξεκίνησε από μικρή ηλικία «κολλώντας το μικρόβιο» από την οικογένεια μου. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που όλοι ασχολούνταν με τη γαστρονομία και έχοντας και δικό μας εστιατόριο μεγάλωσα με γεύσεις και μυρωδιές που με έκαναν να αγαπήσω αμέσως την κουζίνα και να θέλω να γίνω μάγειρας», τονίζει ο Μάριος Λαγανάς και διευκρινίζει πως, «κατά βάση έχω εργαστεί στην Ελλάδα, αλλά κατά καιρούς έχω αναλάβει να δημιουργήσω και κάποια έννοια στο εξωτερικό, όπως το ελληνικό εστιατόριο στην Φρανκφούρτη LEMONIA όπου εκεί προωθήσαμε την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα».

Ο γνωστός σεφ, με την πολυετή πείρα για πάνω από δύο δεκαετίες έχει επιλέξει να εργάζεται στη Σαντορίνη. Στο υπέροχο αυτό νησί με τη μοναδική ομορφιά έχει γνωρίζει πολλούς διασημούς, όλοι όσοι έχουν γίνει τα ευφάνταστα πιάτα του, χωρίς καμία εξαίρεση όπως λέει ήταν πολύ προσιτοί, χωρίς παραξενιές και περίεργες, αλλά αυτός που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ο Stephen Curry με την απλότητα, την ευγένεια και τη γνώση του για τα ελληνικά κρασιά και την ελληνική κουζίνα στην οποία έχει απίστευτη αδυναμία. Μάλιστα αυτόγραφα του διάσημου μπασκετμπολίστα έχει πάνω στα μαχαίρια που χρησιμοποιεί για την παρασκευή των γευστικών έργων τέχνης.

Αγριογούρουνο με πουρέ από σελινόριζα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Η πρόταση του Μάριου Λαγανά για το xριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι εντυπωσιακή. To πλήρες Christmas menu για το ρεβεγιόν περικλείει, welcome drink Prosecco, μελομακάρονα και κουραμπιέδες, ακολουθεί μια σούπα γλυκιάς κολοκύθας βελούτε με dry Martini και τραγανό μπέικον. Πράσινη σαλάτα με αποξηραμένα φρούτα, ρόδι, πορτοκάλι, κρουτόν και vinaigrette cancun πορτοκάλι. Για ορεκτικό, ένα χριστουγεννιάτικο πουγκί με γαλοπούλα γεμιστή σε φύλλο σφολιάτας. Κυρίως πιάτο, ένα ωραίο κομμάτι σπάλα μπούτι αγριογούρουνο, μαγειρεμένο μπρεζέ (σκεπασμένο σε χαμηλή θερμοκρασία, μέσα σε σκεπασμένο σκεύος με τη χρήση υγρών από ζωμό, νερό ή κρασί), με διάφορα αποξηραμένα άτομα και σύκα και να το συνδυάσουμε με ένα ωραίο πουρέ από σελινόριζα. η ακόμα και με μια χριστουγεννιάτικη γέμιση με κιμά και κάστανα και ρόδι».

Ιδιαίτερα ευαίσθητος ο κ Λαγανάς, έχει συμμετάσχει κατά καιρούς σε βοηθητικές φιλανθρωπικές ενέργειες, κάποιες δομές. Όπως για παράδειγμα, η δομή με παιδιά με σύνδρομο Down, με τα οποία μαγείρεψε μαζί και είχαν δημιουργήσει ένα δικό τους Catering με όμορφα πιάτα, για να βγάζουν κάποια έξοδα για τη δομή τους.

Όσον αφορά τα σχέδια του για το μέλλον, «είναι να είμαι γερός, να μπορώ να ασχοληθώ όσα χρόνια μπορώ ακόμα με αυτό που αγαπώ και στην πορεία να καταφέρω να ανοίξω το δικό μου εστιατόριο, ίσως στο αγαπημένο μου νησί τη Σαντορίνη, όπου εργάζομαι εκεί. τα τελευταία 25 χρόνια».

Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τα φυτοφάρμακα – Μεγάλη πανελλαδική έρευνα

Ασφάλεια φυτοφαρμάκων στις ελληνικές φυτικές τροφές από την σκοπιά του καταναλωτή.

Θανατηφόρο περιστατικό οδήγησε τους επιστήμονες στην ανακάλυψη νέου βακτηρίου που προσβάλλει τα τρόφιμα  

Το «νέο» βακτήριο μπορεί να επιβιώσει σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες ζέστης ή κρύου

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο