Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
25.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τουρκία: Θεαματική είσοδος στο γαστρονομικό χάρτη Michelin, με διακρίσεις σε 5 εστιατόριά της

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομίαΤουρκία: Θεαματική είσοδος στο γαστρονομικό χάρτη Michelin, με διακρίσεις σε 5 εστιατόριά της
spot_img

H Τουρκία εισέρχεται και αυτή στον παγκόσμιο χάρτη υψηλής γαστρονομίας Michelin, με 5   εστιατόρια στην Κωνσταντινούπολη να λαμβάνουν την τιμητική διάκριση.

Μετά την Ελλάδα, η επόμενη χώρα που εισέρχεται στο «stars system» της Michelin είναι η Τουρκία. Συνολικά 5 εστιατόρια διακρίθηκαν με την πολυπόθητη βράβευση. Δύο αστέρια Michelin για το εστιατόριο TÜRK του σεφ Φατίχ Τουτάκ στην Κωνσταντινούπολη, από ένα αστέρι σε άλλα τέσσερα εστιατόρια της πόλης και επιπλέον 53 «συστάσεις» για εξαιρετικό φαγητό σε μία καλή σχέση ποιότητας-τιμής.

- Advertisement -

Αυτή είναι η πρώτη καταγραφή της τουρκικής κουζίνας στον γαλλικό οδηγό υψηλής γαστρονομίας Michelin. Οι διακρίσεις πραγματοποιήθηκαν σε μία φαντασμαγορική τελετή στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία του Γκένταλ Πουλενέκ, διευθυντή των διεθνών εκδόσεων της Michelin.   

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, o 32χρονος Φατίχ Τουτάκ είναι ο μόνος σεφ σε όλη την Τουρκία με δύο αστέρια Michelin. Το εστιατόριό του βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Ο Τουτάκ, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αναφέρει πως η τουρκική κουζίνα έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει από το ντονέρ κεμπάπ, με το οποίο και συνδέεται διεθνώς. Αντίθετα, είναι μια κουζίνα που συνδυάζει πολλές γεύσεις, ενώ διαθέτει και μια πληθώρα πολιτισμικών επιρροών.

Για να διακριθεί κανείς με αστέρι Michelin, είναι καλό να σέβεται την παράδοση, αλλά να συνδυάζει παράλληλα, καινοτόμες ιδέες και τεχνικές. Αυτό ακριβώς είναι που οδήγησε και στη διάκριση του Τουτάκ, σύμφωνα και με τον ίδιο, ο οποίος έχει αντλήσει αρκετές ιδέες από την Ασία, με την οποία η Τουρκία έχει μια ιστορικά στενή σύνδεση.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα