Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ακαταμάχητη σοκολάτα…

ΑρχικήΟικιακάΗ ακαταμάχητη σοκολάτα…
spot_img

Της Χριστίνας Bors

Όταν μια ανύπαντρη μητέρα και η εξάχρονη κόρη της μετακομίζουν σε μια μικρή πόλη της Γαλλίας και ανοίγουν ένα κατάστημα σοκολάτας απέναντι από την εκκλησία , αντιμετωπίζονται με κάποιο σκεπτικισμό από τους κατοίκους της πόλης. Το τέλος είναι αίσιο , η μαμά και κόρη είναι αποδεκτές από όλους χάρη των αρετών και της υπεροχής της σοκολάτας. Η ταινία σου αφυπνίζει το πραγματικό ενδιαφέρον όταν οι διάφοροι χαρακτήρες αρχίζουν και ξεδιπλώνουν τις αντιδράσεις τους στις διάφορες γεύσεις της σοκολάτας και τα συναισθήματα που προκαλούν αυτές οι γεύσεις και μυρωδιές της σοκολάτας. Επέτρεψα στον εαυτό μου να μεταφράζω ένα μικρό κομμάτι του σεναρίου της ταινίας Chocolat (2000)…

LUC: Κάθε φορά λέω στον εαυτό μου ότι είναι η τελευταία φορά. Αλλά τότε νιώθω την μυρωδιά μιας καυτής σοκολάτας ή  αυτά τα φεγγαράκια …

AUDEL: Κοχύλια σοκολάτας. Τόσο μικρά, τόσο λιτά, τόσο αθώα. Σκέφτηκα ότι μόνο μια μικρή δοκιμή …δεν μπορεί να κάνει κακό. Αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν γεμάτα …με πλούσια, αμαρτωλή …

YVETTE: κρεμώδης, βουτυρώδες γέμιση…και λιώνει, Ω Θεέ μου συγχώρεσέ με …λιώνει τόσο αργά στη γλώσσα σου …και βασανίζεσαι από ευχαρίστηση, από χαρά…

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα