Πέμπτη, 3 Απριλίου, 2025
14.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Jetlag: Ποια τρόφιμα βελτιώνουν τα συμπτώματα

ΑρχικήPicksNews LineJetlag: Ποια τρόφιμα βελτιώνουν τα συμπτώματα
spot_img

Η πρώτη παγκόσμια έρευνα δείχνει τρόπους μείωσης του jetlag στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Η αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας Qantas, μία από τις πιο γνωστές και πιο αναγνωρισμένες αεροπορικές εταιρείες μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο δίνει τη λύση για να ξεπεραστεί άμεσα το Jetlag.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την πρώτη παγκόσμια μελέτη για τη μείωση των συμπτωμάτων του jetlag που δημοσιεύθηκαν από την Qantas και το Κέντρο Charles Perkins στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊμ οι δυσάρεστες συνθήκες μπορούν να αποφευχθούν εάν ακολουθήσετε μερικές συμβουλές σχετικά με τον φωτισμό, τον ύπνο τις ώρες των γευμάτων αλλά και να καταναλώσετε συγκεκριμένα τρόφιμα.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 23 εθελοντές που είχαν εξοπλιστεί με φορητές συσκευές καθώς ακολουθούσαν ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού, ειδικές συνθήκες φωτισμού, ύπνου και κίνησης στις 20ωρες δοκιμαστικές πτήσεις στο πρόγραμμα Project Sunrise της Qantas, το οποίο θα ξεκινήσει απευθείας πτήσεις από το Σίδνεϊ προς τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο στα τέλη του 2025..

Τα αρχικά ευρήματα, τα οποία δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί, δείχνουν ότι όσοι ήταν στο προσαρμοσμένο πρόγραμμα, σε σύγκριση με τους επιβάτες με πιο συνηθισμένο τρόπο διατροφής και ύπνου, ανέφεραν μια σειρά από θετικά αποτελέσματα. Αυτά περιλάμβαναν λιγότερο σοβαρό Jetlag, καλύτερη ποιότητα ύπνου εν πτήσει και καλύτερη γνωστική απόδοση τις δύο ημέρες μετά την πτήση.

Οι ερευνητές αποκάλυψαν πως η κατανάλωση τσίλι και σοκολάτας κατά τη διάρκεια πτήσης βελτιώνει την ευημερία των επιβατών μετά από πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Τα πειράματα κατά την πτήση περιελάμβαναν επίσης την ενσωμάτωση εύκολων ασκήσεων (τέντωμα και κίνηση), καθώς και προσαρμοσμένα μοτίβα φωτισμού καμπίνας για την προώθηση του εγκλιματισμού στη ζώνη ώρας προορισμού.

Άλλαξαν επίσης το πρόγραμμα των γευμάτων για να ταιριάζει με το ρολόι του σώματος και να τονώνουν την εγρήγορση και τον ύπνο, χρησιμοποιώντας ορισμένα είδη μενού όπως ψάρι και κοτόπουλο αναμεμειγμένα με υδατάνθρακες ταχείας δράσης, καθώς και φαγητά άνεσης όπως σούπες και γλυκά με βάση το γάλα. Ο στόχος ήταν να προωθηθεί η παραγωγή του αμινοξέος τρυπτοφάνη («Tryp») από τον εγκέφαλο.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Dressing σαλάτας: Προσθέτοντας στο πιάτο νοστιμιά αλλά και 1002 κινδύνους…

Ο πιο μεγάλος κίνδυνος σε αυτές τις σάλτσες όμως είναι τα κρυμμένα αλλεργιογόνα.

Πλήγμα στη μαφία τροφίμων: Δεκάδες συλλήψεις από Ευρωπαϊκές Αρχές σε συνεργασία με την Ιντερπόλ

Κατηγορούνται για «επιμελημένη απάτη με προϊόντα διατροφής υψηλής αξίας, όπως ακριβά τυριά και ελαιόλαδο, καθώς και εξοπλισμό κουζίνας για την παραγωγή πίτσας

Άνοιξαν “ύπουλα” τα πρώτα σουπερμάρκετ ASDA και MORRISONS στην Ελλάδα – Δείτε φωτογραφίες

Οι πρώτες αντιδράσεις Σκλαβενίτη, ΑΒ και Lidl - Η σιωπή της ΜΑΣΟΥΤΗΣ - Τα άρθρα στα βρετανικά μέσα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα