Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
9.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελληνικό κρασί: μια καλή κριτική στο BBC απογείωσε τις πωλήσεις

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΕλληνικό κρασί: μια καλή κριτική στο BBC απογείωσε τις πωλήσεις
spot_img

Η βρετανική εταιρεία λιανικής πώλησης κρασιού Majestic ανέφερε ραγδαία αύξηση των πωλήσεων σε ένα από τα ελληνικά κρασιά της, μετά την αναφορά του στην εκπομπή «Saturday Kitchen» του BBC.

Σε απόσπασμα της εκπομπής ένα ελληνικό κρασί συνδυάστηκε με ένα πιάτο ελληνικής έμπνευσης από τον σεφ Rick Stein, κάνοντας το εν λόγω κρασί να ξεπουλήσει σε χρόνο ρεκόρ στη Majestic.

Πρόκειται για το κρασί Θυμιόπουλος της ποικιλίας Ξινόμαυρο, με προέλευση από τη Βόρεια Ελλάδα. Στη συγκεκριμένη εκπομπή το περιέγραψαν ως «διασταύρωση Pinot Noir και Nebbiolo» και μετά την προβολή του αυτή, σημείωσε μια εντυπωσιακή αύξηση κατά 1800% στις πωλήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα, κάνοντας, ουσιαστικά πωλήσεις τριών μηνών μέσα σε ένα μόνο πρωί. Έκτοτε, το κρασί έχει εξαντληθεί στη Majestic.

Μάλιστα, ορισμένα καταστήματα της Majestic έχουν πλέον δημιουργήσει λίστες αναμονής για το ξεχωριστό κόκκινο κρασί ενόψει των Χριστουγέννων, αφού ο κριτικός του «Saturday Kitchen», Olly Smith, περιέγραψε το ελληνικό κρασί ως «ένα από τα κρυμμένα διαμάντια του κόσμου» και διαβεβαίωσε τους θεατές ότι «δεν έχετε πιει ποτέ τίποτα σαν αυτό».

Πρόσφατα, η Majestic επέκτεινε την γκάμα των ελληνικών κρασιών της, σύμφωνα με την αυξανόμενη ζήτηση ειδικά για ελληνικά προϊόντα, ενώ χάρη στην τελευταία εκτόξευση των πωλήσεων, η εταιρεία έχει ορκιστεί ότι θα έχει περισσότερα ελληνικά κρασιά στα ράφια πριν από τα Χριστούγεννα.

«Βλέποντας το απίστευτο ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό στο Ξινόμαυρο αντιλαμβανόμαστε πώς το σωστό κρασί τη σωστή στιγμή μπορεί να δημιουργήσει μια εντελώς νέα τάση με μια γρήγορη κίνηση», λέει ο Rob Cooke, Επικεφαλής Εμπορικός Διευθυντής της Majestic.

«Είμαστε πανευτυχείς που τα φώτα της δημοσιότητας έχουν τεθεί σταθερά στην Ελλάδα, μια χώρα της οποίας τα κρασιά είχαν από καιρό επισκιαστεί και ήταν υποτιμημένα. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να έχουμε περισσότερα ελληνικά κρασιά στα ράφια μας ενόψει των Χριστουγέννων, καθώς θα αποτελέσουν το τέλειο ταίρι για τη γαλοπούλα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια τηλεοπτική αναφορά ενισχύει τις πωλήσεις για την εταιρεία.  Το 2019, ο ιστότοπος της Majestic «έπεσε» ένα Σάββατο πρωί μετά την αναφορά του κρασιού «Nero Oro Appassimento» από τη Σικελία στην εκπομπή του James Martin στο ITV. Τότε χάρη στα αποθέματα στην ηλεκτρονική αποθήκη της Majestic, ο έμπορος λιανικής ήταν σε θέση να ικανοποιήσει την αύξηση της ζήτησης.

Πριν από αυτό, το 2015 το κατάστημα γνώρισε μια άνευ προηγουμένου άνοδο των πωλήσεων, η οποία έγινε γνωστή ως «το φαινόμενο του κρασιού Porta 6», το οποίο σημείωσε την πιο πολυσύχναστη ώρα στην ιστορία των συναλλαγών του ιστότοπου της Majestic.  Και τότε είχε προηγηθεί αναφορά του κρασιού στο «Saturday Kitchen» του BBC όπως αναφέρι το The Drink Business, αυτή τη φορά από τη Susie Barrie.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο