Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι διαφορές μαύρου και λευκού πιπεριού – Γιατί οι Γάλλοι σεφ προτιμούν το λευκό;

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτήςΟι διαφορές μαύρου και λευκού πιπεριού - Γιατί οι Γάλλοι σεφ προτιμούν το λευκό;
spot_img

Το μαύρο πιπέρι είναι ένα από τα μπαχαρικά, που χρησιμοποιούμε σχεδόν στα πάντα.  Παρά το γεγονός αυτό, όμως, ξέρουμε ελάχιστα για αυτό. Και ακόμα λιγότερα για το συγγενικό του είδος, το λευκό πιπέρι.

Το λευκό πιπέρι και το μαύρο πιπέρι προέρχονται από το φυτό με την ονομασία Piper nigrum από την Ινδία και αντλούμε τους κόκκους από τον καρπό του, τα “μούρα” του. Για να φτιάξουν κόκκους μαύρου πιπεριού, οι αγρότες μαζεύουν μικρά μούρα από το φυτό, όταν είναι πράσινα και ανώριμα. Τα μούρα στη συνέχεια μαγειρεύονται και ξηραίνονται μέχρι το εξωτερικό στρώμα να γίνει σκούρο και να συρρικνωθεί. Για το λευκό πιπέρι, ωστόσο,  οι κόκκοι παρασκευάζονται από πλήρως ώριμα μούρα. Μουλιάζονται σε νερό και ζυμώνονται για να διαχωριστεί ο εσωτερικός σπόρος από το δέρμα. Μόνο ο σπόρος ξηραίνεται για να κάνει κόκκους λευκού πιπεριού και βγαίνει πολύ πιο χλωμός από αυτόν του μαύρου πιπεριού. Ουσιαστικά και τα δύο είδη πιπεριού προέρχονται από το ίδιο φυτό, απλά έχουν διαφορετικό τρόπο επεξεργασίας και διαφορετικά στάδια ωρίμανσης. 

Όσον αφορά στη γεύση τους, το μαύρο πιπέρι εκτιμάται για την τολμηρό, λουλουδένια αίσθηση που χαρίζει, ενώ το λευκό πιπέρι έχει μια πιο απαλή, γήινη γεύση. Το μαύρο πιπέρι είναι ένα τυπικό συστατικό στις περισσότερες δυτικές κουζίνες, ενώ το λευκό πιπέρι είναι δημοφιλές σε πολλές ασιατικές κουζίνες όπως η κινέζικη, η βιετναμέζικη και η ταϊλανδέζικη κουζίνα. Όταν το λευκό πιπέρι απαιτείται στις ευρωπαϊκές συνταγές, είναι συνήθως για αισθητικό αποτέλεσμα. Οι Γάλλοι σεφ χρησιμοποιούν συχνά λευκό πιπέρι σε πουρέ πατάτας και κρεμώδεις σάλτσες για να αποφύγουν τις μαύρες κηλίδες στο φαγητό τους.

Αν και το λευκό πιπέρι και το μαύρο πιπέρι έχουν σίγουρα ίδια προέλευση, πρόκειται για δύο ξεχωριστά συστατικά που επιτελούν διαφορετικές λειτουργίες στο κάθε πιάτο. Φυσικά, μπορείτε να πειραματιστείτε με αυτά και να τα απολαύσετε σε διάφορα πιάτα, εξερευνώντας νέες γεύσεις και αισθήσεις.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα