Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023
22.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι ομάδες στα social media βοηθούν στην επίτευξη διατροφικών στόχων

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΟι ομάδες στα social media βοηθούν στην επίτευξη διατροφικών στόχων
spot_img

Πως να κάνετε τα social media διατροφικό σας σύμμαχο.

Διανύοντας την εποχή των social media και των influencers, ο καταιγισμός κάθε είδους πληροφοριών επηρεάζει συνειδητά ή υποσυνείδητα τις επιλογές μας. Η εξιδανίκευση του ψεύτικου έχει οδηγήσει σε μια μάστιγα αχρείαστων πλαστικών επεμβάσεων που έχει καταφέρει να εισχωρήσει και στις νεότερες κοινωνικές ομάδες. Στην αντίπερα όχθη ωστόσο, οι σιλουέτες που ασφυκτιούσαν, έχουν αντικατασταθεί με υγιή πρότυπα που προωθούν σε μεγάλο βαθμό την υγιεινή διατροφή και την άσκηση. Στην πραγματικότητα εξαρτάται από το ποια πρότυπα επιλέγει ο καθένας να ακολουθεί. Σε αυτήν τη περίπτωση λοιπόν δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τα πιθανά οφέλη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην διατροφή και την ευεξία.

    Εφόσον το διαδύκτιο καταλαμβάνει σημαντικό μέρος του χρόνου μας είναι λογικό πως μας επηρεάζει. Το ζήτημα είναι η επιρροή αυτή να έχει θετικά οφέλη για την υγεία μας (μέσα και έξω). Μελέτη του 2021 διαπίστωσε πως μέσω facebook, οι χρήστες επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό ως προς την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, από το πόσα κατανάλωναν οι χρήστες με τους οποίους είχαν αλληλεπίδραση. Επομένως, όταν κάποιος ακολουθεί ένα υγιές πρότυπο, τείνει τελικά να ανταποκρίνεται στα ίδια ερεθίσματα. 

    Επιπλέον, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέχουν ενημέρωση για τα πάντα, από μια απλή διατροφή έως τη θρεπτική αξία όλων των τροφίμων. Φτάνει μόνο να σιγουρευτείτε για την αυθεντία του εκάστοτε δημιουργού περιεχομένου και πως ακολουθείτε τη συμβουλή ενός ειδικού (δεν αποτελεί σύσταση για πολύ ειδικές περιπτώσεις). Πλατφόρμες όπως tik-tok, μπορεί να γίνουν οδηγός για τη  διαχείριση φρούτων και λαχανικών όπως και πολύτιμων εργαλείων.

    Το πολυτιμότερο πλεονέκτημα των social media όμως, είναι η ικανότητα τους να μας φέρουν σε επαφή με νέους ανθρώπους καθώς και με νέα αγαθά. Στην περίπτωση αυτή και όσον αφορά τη διατροφή και την ευεξία, αλληλεπίδραση ανθρώπων με κοινές ιδέες και στόχους μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός ενθάρρυνσης. Μελέτη του 2016, διαπίστωσε ότι τα άτομα που έκαναν περισσότερες σχέσεις με άλλους σε μια διαδικτυακή κοινότητα διαχείρισης βάρους έχασαν περισσότερο βάρος. Η δυνατότητα επίσης, να γνωρίζουμε φαγητά και συνταγές από κάθε γωνία του κόσμου και να ανακαλύψουμε νέα συστατικά που μας ταιριάζουν μπορεί να βοηθήσει περεταίρω τις διατροφικές μας συνήθειες.

     Σε κάθε περίπτωση τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν πολύτιμο εργαλείο αλλά και επικίνδυνο όπλο, εξαρτάται από το ποιος και με ποιον τρόπο τα χρησιμοποιεί.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Καταργήθηκε το τρυγικό στεατύλιο (E 483) ως πρόσθετο σε τρόφιμα

Μέχρι πότε μπορούν να διατίθενται στην αγορά τρόφιμα που περιέχουν Ε 483.

26.509 Ευρωπαίοι πολίτες απαντούν για τους χημικούς ρύπους και τους βιολογικούς κινδύνους στα τρόφιμα

Πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές για την ασφάλεια τροφίμων – Μεγάλη μελέτη της EFSA.

EFSA – Φέτα: Πράσινο φως για το ένζυμο λιπάση τριακυλογλυκερόλης στην παραγωγή φέτας και άλλων τυριών

Ο ομάδα της EFSA κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν προκαλεί ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα