Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2024
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συμβουλές για την κατανάλωση ψαριών από τον FDA

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΣυμβουλές για την κατανάλωση ψαριών από τον FDA
spot_img

Ο FDA και η EPA εξέδωσαν οδηγό μe συμβουλές σχετικά με την κατανάλωση ψαριών.

Ο Οδηγός αυτός μπορεί να βοηθήσει όσες μπορεί να μείνουν ή είναι έγκυες ή θηλάζουν, καθώς και τους γονείς και τους φροντιστές που ταΐζουν παιδιά να κάνουν συνειδητές επιλογές όσον αφορά τα είδη ψαριών που είναι θρεπτικά και ασφαλή για κατανάλωση.

Τα ψάρια παρέχουν βασικά θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού.

Τα ψάρια αποτελούν μέρος ενός προτύπου υγιεινής διατροφής και παρέχουν βασικά θρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του θηλασμού ή/και της πρώιμης παιδικής ηλικίας για την υποστήριξη της ανάπτυξης του εγκεφάλου του παιδιού καθώς περιέχουν :

  • Ωμέγα-3 (ονομάζονται DHA και EPA) και ωμέγα-6 λιπαρά
  • Σίδερο
  • Ιώδιο (κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης)
  • Χολίνη

Η χολίνη υποστηρίζει επίσης την ανάπτυξη του νωτιαίου μυελού του μωρού. Τα ψάρια παρέχουν σίδηρο και ψευδάργυρο για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος των παιδιών ενώ είναι πηγή άλλων θρεπτικών συστατικών όπως πρωτεΐνη, βιταμίνη Β12, βιταμίνη D και σελήνιο.

Η κατανάλωση ψαριών μπορεί να προσφέρει και άλλα οφέλη για την υγεία.

Η πρόσληψη ψαριών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνιστάται επειδή επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να βοηθήσει στη γνωστική ανάπτυξη του μωρού σας.

Ισχυρά στοιχεία δείχνουν ότι η κατανάλωση ψαριών, ως μέρος ενός προτύπου υγιεινής διατροφής, μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία της καρδιάς .

Τα μέτρια επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι τα πρότυπα διατροφής είναι σχετικά υψηλότερα στα ψάρια αλλά και σε άλλα τρόφιμα, όπως λαχανικά, φρούτα, όσπρια, δημητριακά ολικής αλέσεως, γαλακτοκομικά με χαμηλά ή μη λιπαρά, άπαχα κρέατα και πουλερικά, ξηρούς καρπούς και ακόρεστα φυτικά έλαια και χαμηλότερα σε κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα, τα τρόφιμα και τα ποτά με ζάχαρη και τα επεξεργασμένα δημητριακά. Η κατανάλωση ψαριών σχετίζεται με:

  • Προαγωγή της υγείας των οστών – μειώνει τον κίνδυνο για κατάγματα ισχίου
  • Μειώνει τον κίνδυνο να γίνετε υπέρβαροι ή παχύσαρκοι
  • Μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου και του ορθού

Οι Διατροφικές Κατευθυντήριες Γραμμές συνιστούν την κατανάλωση ψαριών ως μέρος ενός προτύπου υγιεινής διατροφής.

Οι Διατροφικές Οδηγίες συνιστούν:

  • Τουλάχιστον 230 γραμμάρια θαλασσινών (λιγότερη στα παιδιά) την εβδομάδα με βάση μια δίαιτα 2.000 θερμίδων.
  • Όσες είναι έγκυες ή θηλάζουν καλό είναι να καταναλώνουν από 230 έως 340 γραμμάρια την εβδομάδα με μια ποικιλία θαλασσινών από επιλογές που έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε υδράργυρο .

Εγκυμοσύνη και θηλασμός:
1 μερίδα είναι 115 γραμμάρια 
Τρώτε 2 έως 3 μερίδες την εβδομάδα από τη λίστα “Καλύτερες επιλογές” 
(Ή 1 μερίδα από τη λίστα “Καλές Επιλογές”). 
  

Μέγεθος μερίδας ψαριού Χέρι: 1 μερίδα = 4 ουγγιές
Τι είναι μια μερίδα ; 
Ως οδηγό, χρησιμοποιήστε την παλάμη του χεριού σας.

Παιδική ηλικία:
Κατά μέσο όρο, μια μερίδα είναι περίπου: 
30 γραμμάρια σε ηλικία 1 έως 3 
60 γραμμάρια σε ηλικία 4 έως 7 ετών 
90 γραμμάρια σε ηλικία 8 έως 10 ετών, 
120 γραμμάρια σε ηλικία 11 ετών 
Τρώτε 2 μερίδες την εβδομάδα από τη λίστα “Καλύτερες επιλογές”. 

Η λίστα με τις καλύτερες επιλογές ψαριών για ασφαλή και θρεπτική κατανάλωση

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο