Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καύσωνας: Συστάσεις των Γερμανών για ποδόλουτρα και σιέστα

ΑρχικήΟικιακάΚαύσωνας: Συστάσεις των Γερμανών για ποδόλουτρα και σιέστα
spot_img

Η Ένωση λειτουργών υγείας συστήνει στους Γερμανούς να υιοθετήσουν τις συνήθειες της Νότιας Ευρώπης.

Οι Γερμανοί πρέπει να υιοθετήσουν τις συνήθειες των κατοίκων των θερμότερων περιοχών της νότιας Ευρώπης, εισάγοντας στην ζωή τους την μεσημεριανή σιέστα, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με τις υψηλές θερμοκρασίες του παρατεταμένου καύσωνα, συνιστά η ένωση των δημόσιων λειτουργών υγείας BVOeGD.

- Advertisement -

«Ξυπνήστε νωρίς, εργαστείτε παραγωγικά το πρωί και κάντε μία σιέστα το μεσημέρι», δηλώνει ο επικεφαλής της Ένωσης Γιοχάνες Νίσεν σε συνέντευξή του στο δίκτυο RND.

Αν και η Γερμανία δεν γνωρίζει τον καύσωνα που πλήττει την νότια Ευρώπη, οι θερμοκρασίες που επικρατούν βρίσκονται γύρω στους 35°C, ενώ ρεκόρ 38.8°C καταγράφηκε στην Βαυαρία.

«Στην σφοδρή ζέστη οι άνθρωποι δεν είναι τόσο ενεργητικοί όσο υπό άλλες συνθήκες. Επιπλέον, ο κακός ύπνος λόγω της έλλειψης ψύξης την νύκτα οδηγεί σε προβλήματα συγκέντρωσης», εξηγεί ο Γιοχάνες Νίσεν.

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Καρλ Λάουτερμπαχ δήλωσε ότι η σιέστα δεν είναι κακή ιδέα, «αλλά οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να το διαπραγματευθούν αυτό μαζί».

Η εργοδοτική ένωση BDA είναι ανοιχτή στην ιδέα της σιέστας και θεωρεί ότι το ευέλικτο ωράριο θα επιτρέψει στους εργαζόμενους να κάνουν μεγαλύτερα διαλείμματα το μεσημέρι αν αυτό βολεύει και τις δύο πλευρές.

Ο Γιοχάνες Νίσεν ζητάει επίσης «περισσότερους ανεμιστήρες και ελαφρύτερο ντύσιμο, ακόμη και αν ο ενδυματολογικός κώδικας του γραφείου δεν το επιτρέπει».

«Ένα κρύο ποδόλουτρο κάτω από το γραφείο θα ήταν επίσης μια καλή επιλογή για να παραμείνετε δροσεροί καθώς εργάζεστε από το σπίτι», λέει.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ

Προσοχή – ΕΦΕΤ: «ΜΗΝ το φάτε» – Το ελληνικό κοτόπουλο που ανακαλείται από τα σουπερμάρκετ – Κίνδυνος δηλητηρίασης (Φωτο)

Ανάκληση κοτόπουλου ελληνικής εταιρείας μολυσμένου με το παθογόνο βακτήριο της σαλμονέλας
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα