Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΛεΜπρόν Τζέιμς: Τι πίνει (και δεν μας δίνει…)

ΑρχικήΟικιακάLIFEΛεΜπρόν Τζέιμς: Τι πίνει (και δεν μας δίνει...)
spot_img

Μερικά από τα μυστικά της επιτυχίας έχει μοιραστεί σε συνεντεύξεις του ο κορυφαίος καλαθοσφαιριστής του NBA, ΛεΜπρόν Τζέιμς, με ένα εξ αυτών να είναι ένα ποτήρι κρασί σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στο Business Insider πριν από τον αγώνα, τρώει κοτόπουλο και ζυμαρικά, αφού «οι υδατάνθρακες σε βοηθούν όταν παίζεις πολύ ώρα».

Σε άλλη συνέντευξή του στο ESPN, ο ΛεΜπρον Τζέιμς δήλωσε ότι πίνει κρασί σχεδόν καθημερινά, επικαλούμενος τα γνωστά οφέλη του για την καρδιά.

«Έχω ακούσει ότι κάνει καλό στην καρδιά.  Παίζω το καλύτερο μπάσκετ της ζωής μου και πίνω σχεδόν κάθε μέρα κρασί.  Ό,τι κι αν είναι, εγώ θα πιω λίγο», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με μελέτες, η ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ θα μπορούσε να είναι ευεργετική για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με καρδιακές παθήσεις.

Μάλιστα, ασθενείς με καρδιοπάθεια που έπιναν έξι γραμμάρια αλκοόλ την ημέρα κατά μέσο όρο παρουσίασαν 50% μείωση του κινδύνου καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού, ακόμη και θανάτου, βάσει μελέτης, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό BMC Medicine με τίτλο «Συσχετισμός της κατανάλωσης αλκοόλ με τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα σε ασθενείς με καρδιαγγειακή νόσο».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα