Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο εκρηκτικός σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ μίλησε για τον «καταστροφικό» αντίκτυπο του κορονοϊού στον κλάδο της εστίασης, αλλά δεν έκρυψε πως υπάρχει και ένα θετικό σε όλη αυτή την ιστορία: όλα τα «κακά» εστιατόρια (για την ακρίβεια… ‘s**thole’ restaurants, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε) βγήκαν εκτός παιχνιδιού εξαιτίας των συνεχιζόμενων lockdown.
Στην ίδια συνέντευξη, την οποία έδωσε στους Radio Times στο πλαίσιο της προώθησης της νέας εκπομπής του στο BBC One, «Gordon Ramsay’s Future Food Stars», ο ίδιος τόνισε πως η πανδημία δίδαξε όσους εργάζονται στον κλάδο να ανεβάσουν το επίπεδο στις υπηρεσίες που προσφέρουν αφού αυτή χτύπησε τόσο μικρότερα εστιατόρια όσο και μεγάλες αλυσίδες.
Κατά τον Ράμσεϊ τα χειρότερα έχουν περάσει και η κατάσταση βελτιώνεται μετά από δύο καταστροφικά χρόνια, ενώ ο ίδιος δε στενοχωριέται καθόλου για εστιατόρια που εκμεταλλεύονταν τη φήμη και την καλή τοποθεσία τους και τελικά χτυπήθηκαν από την πανδημία και έκλεισαν.
Αναφερόμενος στην αυξανόμενη ζήτηση προϊόντων πολυτελείας και υψηλής ποιότητας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο Ράμσεϊ υπογράμμισε ότι «οι πελάτες έχουν γίνει πολύ πιο έξυπνοι τα τελευταία δύο χρόνια. Ξέρουν πολύ περισσότερα από ποτέ για το φαγητό και αυτό έγινε μάθημα σε όλους στον κλάδο της εστίασης να ανεβάσουν το επίπεδο των υπηρεσιών τους. Έχει εξαφανιστεί η αλαζονεία από τη βιομηχανία».
Πηγή: https://www.thedrinksbusiness.com/2022/03/gordon-ramsay-says-lockdowns-got-rid-of-all-the-sthole-restaurants/