Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
20.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σουβλάκι και Αρχαία Ελλάδα, στο Egeo στη Βαλένθια

ΑρχικήΟικιακάLIFEΣουβλάκι και Αρχαία Ελλάδα, στο Egeo στη Βαλένθια
spot_img

Το μπαρ για τις παραγγελίες στο πολυτελές εστιατόριο έχει τοποθετηθεί στο κέντρο, για να δημιουργεί ένα πολύβουο περιβάλλον, λες και κάποιος παραγγέλνει το σουβλάκι του σε καντίνα στην Αγορά.

Διεύρυνε την ήδη εκτεταμένη συλλογή του από μοναδικά εσωτερικά το στούντιο Masquespacio, παρουσιάζοντας στη Βαλένθια το Egeo (Αιγαίο), ένα ελληνικό εστιατόριο για σουβλάκι. Το ντιζάιν διατηρεί τη χρωματική παλέτα του Egeo – λευκό και μπλε – αλλά αναπαριστά την ουσία της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής με σύγχρονες εκδοχές κολωνών που έχει φθείρει ο χρόνος.

Το πρότζεκτ ξεκίνησε όταν οι ιδιοκτήτες του Egeo ζήτησαν από το ισπανικό στούντιο ντιζάιν να δημιουργήσει το πρώτο εστιατόριό τους στη Βαλένθια, αναζητώντας αισθητική συνέχεια των εσωτερικών των δύο εστιατορίων τους στη Μαδρίτη. «Ενθουσιαστήκαμε αμέσως με την ιδέα, επιπλέον νιώσαμε μια ειδική σύνδεση με την ιστορία» δήλωσε ο Christophe Penasse, συνιδρυτής του Masquespacio. «Για εμάς, ήταν τεράστια πρόκληση να σεβαστούμε το μινιμαλιστικό ελληνικό ντιζάιν και, ταυτόχρονα, να προσφέρουμε μια διαφορετική εμπειρία» πρόσθεσε.

Οι σχεδιαστές αποφάσισαν να διατηρήσουν τη χρωματική παλέτα του Egeo ενώ θα χρησιμοποιούσαν τσιμεντοειδή συνδετικά υλικά τα οποία ήταν τυπικά των κατοικιών στην Αρχαία Ελλάδα. Οι τοίχοι ενσωματώνουν οργανικά σχήματα, καθώς «προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε την Ελλάδα στον χώρο, πιο πολύ από το να χρησιμοποιούσαμε απλώς τη συνηθισμένη λευκή και μπλε χρωματική παλέτα» εξήγησε η Ana Milena Hernández, επίσης συνιδρύτρια του Masquespacio.

Για να δημιουργήσει τις σε φωτεινό μπλε χρώμα κολώνες που έχει φθείρει ο χρόνος το στούντιο χρησιμοποίησε τρισδιάστατο εκτυπωτή και ορισμένες από αυτές τις διακόσμησε με σωλήνες LED. Ο φωτεινός μπλε χρωματικός τόνος και οι λαμπτήρες φέρνουν πιο κοντά την αρχαία παράδοση με την τεχνολογία του 21ου αιώνα. Τέλος, το μπαρ για τις παραγγελίες έχει τοποθετηθεί ακριβώς στο κέντρο του εστιατορίου για να δημιουργεί ένα πολύβουο περιβάλλον, λες και κάποιος παραγγέλνει το σουβλάκι του σε καντίνα στην Αγορά.

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελληνικά σουπερμάρκετ: Εκτίναξη της τιμής σε εμφιαλωμένα νερά και σνακ!

Οι τιμές των προϊόντων στα σουπερμάρκετ τον Μάρτιο 2024 καταγράφονται σταθερές σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ.

Πιστοποίηση: Ο “Σκελετός στη ντουλάπα” και η αλήθεια για την Διαπίστευση των Φορέων Πιστοποίησης και της ισχύος των πιστοποιητικών

Άρθρο του Γ. Μπάστα, Ιδρυτικό στέλεχος και επικεφαλής αξιολογητής του ΕΣΥΔ για 10 χρόνια.

Σχολικά Κυλικεία: Αλλάζουν οι προδιαγραφές των τροφίμων που διατίθενται στα Ελληνόπουλα

Πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής για τα τρόφιμα στα κυλικεία.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα