Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μαγειρική vs sex

ΑρχικήΟικιακάΜαγειρική vs sex
spot_img

cibum team

Ήρθε λόγω της πανδημίας αλλά σκοπεύει να μείνει. Η συνήθεια της μαγειρικής στο σπίτι μας, στην δική μας κουζίνα, με τα δικά μας υλικά και τις δικές μας ικανότητες και προσδοκίες κερδίζει συνεχώς έδαφος και όχι άδικα. Σύμφωνα με έρευνα, έχει αυξηθεί το μαγείρεμα στο σπίτι στην Ευρώπη με τελικό  ποσοστό 35% έναντι του delivery και ακολουθεί η Ελλάδα γύρω στο 20%. Οι ειδικοί λένε ότι η μαγειρική δρα παρόμοια με τη σύνθεση μουσικής ή τη ζωγραφική. Μας βοηθάει να ξεχαστούμε και να συγκεντρωθούμε σε κάτι δημιουργικό.

Σε δήλωσή της στο cibum η Δρ. ΙΛΙΑ Ν. Θεοτοκά Κλινική Ψυχολόγος –Ψυχοθεραπεύτρια, υποστήριξε ότι η μαγειρική λειτουργεί χαλαρωτικά, γιατί μας αποσπά από προβλήματα και σκέψεις που μας απασχολούν, ενώ για τις εργαζόμενες είναι ένα διάλειμμα από την ρουτίνα της καθημερινότητας, από την εντατική ενασχόληση με τα παιδιά, και από το άγχος που βιώνουν τον τελευταίο χρόνο λόγω της πανδημίας. Η μαγειρική, σύμφωνα με την κ. Θεοτοκά μας επιτρέπει να γινόμαστε πιο δημιουργικοί. Μάλιστα μαγειρεύοντας κάτι καινούριο ή πέρα από τα συνηθισμένα, θεωρείται γενικά, ως κάτι εξαιρετικά δημιουργικό. Είναι μία διαδικασία που μπορεί να εμπλέξουμε και τα παιδιά σε αυτή και έτσι, να κάνουμε όλοι μαζί, μία ευχάριστη και δημιουργική δραστηριότητα. Μαγειρεύοντας το φαγητό της ημέρας, δείχνουμε την αγάπη μας στα μέλη της οικογένειας μας, είναι πράξη προσφοράς, είναι μια πράξη αγάπης και οι άλλοι μας ανταμείβουν με την απόλαυση που βιώνουν. Η μαγειρική λέει η Ίλια Θεοτοκά, είναι συμπεριφορά που φέρνει την οικογένεια πιο κοντά: από τις αγορές των προϊόντων, το ανακάτεμα των υλικών, τις μυρωδιές που πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα,  μέχρι την αναμονή της στιγμής που θα βγει το φαγητό από τον φούρνο. Στην καραντίνα πολλοί άνθρωποι έμαθαν  να μαγειρεύουν και ασχολήθηκαν με την κουζίνα και αυτό, λειτούργησε αγχολυτικά και προσέθεσε στην αυτοεκτίμησή τους, στη δημιουργικότητά τους και αποτέλεσε ένα συν στις δεξιότητες τους.

Η μαγειρική μειώνει τα επίπεδα στρες περισσότερο και από το σεξ!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.

Είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα θρεπτικά; Είναι ασφαλής η χρήση λαδόκολλας; Ο Επιστήμονας τροφίμων Ν. Γδοντέλης απαντά σε ερωτήσεις του κοινού

Σε κρίσιμα ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων απάντησε ο επιστήμονας τροφίμων Νίκος Γδοντέλης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο