Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μακαρόνια με κιμά: το συστατικό που… αλλάζει το “παιχνίδι”!

ΑρχικήΟικιακάΜακαρόνια με κιμά: το συστατικό που... αλλάζει το "παιχνίδι"!
spot_img

Το αγαπημένο μας πιάτο, πιο γευστικό και πιο κρεμώδες!

Τα μακαρόνια με τον κιμά είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της Ελληνικής οικογένειας. Ένας βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ όμως μοιράστηκε ένα μυστικό που θα κάνει το δημοφιλές πιάτο ακόμη πιο απολαυστικό: Το γάλα!

Ο Paul Foster, ιδιοκτήτης του διάσημου εστιατορίου «Salt» στο Stratford Upon Avon, σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζει ότι το γάλα θα απογειώσει τη γεύση αλλά και την υφή των μακαρονιών μας!

Εξήγησε μάλιστα τη συνταγή του βήμα προς βήμα. “Αυτή η συνταγή βασίζεται στις γαστρονομικές μου γνώσεις, τη νοσταλγία μου και επίσης τις εμπειρίες μου με τις αυθεντικές συνταγές στη Μπολόνια”, λέει χαρακτηριστικά στο βίντεο.

Τόνισε ότι η βάση του πιάτου είναι καθοριστική, ξεκινώντας από ένα «σοφρίτο», το οποίο αποτελείται από ψιλοκομμένα κρεμμύδια, σέλινο και καθαρισμένο καρότο. Αυτά τα αφήνουμε στην άκρη, ενώ το θυμάρι είναι ψιλοκομμένο και το σκόρδο τριμμένο. Όλα αυτά τα συστατικά προστίθενται στη συνέχεια σε ένα τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο και με μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι. Ξεκινήστε μαγειρεύοντας απαλά τα κρεμμύδια, το σέλινο και τα καρότα για περίπου τρία έως τέσσερα λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέστε το ψιλοκομμένο θυμάρι και το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε το για περίπου δύο λεπτά, ξανά χωρίς να πάρουν χρώμα. Βάλτε τα υλικά αυτά στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε ίσες ποσότητες μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.

Μόλις ροδίσει το κρέας, προσθέστε λίγο κόκκινο κρασί και αφήστε το μείγμα να κάτσει. Προσθέστε τον χυμό ντομάτας και ανακατέψτε καλά.

Στο επόμενο βήμα της συνταγής ο Paul προσθέτει τη δική του μοναδική «ανατροπή». «Προσθέστε το γάλα», λέει. “Αυτό δίνει στη σάλτσα κρεμώδη υφή χωρίς προσθήκη κρέμας – και ειλικρινά, αυτό αλλάζει το παιχνίδι. Ανακατέψτε το για λίγο και μετά ελέγξτε το αλάτι.”
Σερβίρετε με ζυμαρικά al dente. Voila!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο