ΑρχικήΝέαmarketingΜελομακάρονα... σοκολάτα Dubai πρόλαβε κι έφτιαξε ο Πετρετζίκης

Μελομακάρονα… σοκολάτα Dubai πρόλαβε κι έφτιαξε ο Πετρετζίκης

2 λεπτά ανάγνωσης

Το viral γλυκό σε… Christmas mood!

Μπορεί το TikTok να έκανε παγκοσμίως γνωστή τη «σοκολάτα Ντουμπάι», ωστόσο ο Έλληνας σεφ Άκης Πετρετζίκης την πήγε όχι ένα, αλλά πολλά βήματα παρακάτω… Για την ακρίβεια την έφθασε μέχρι το μελομακάρονο!

- Advertisement -

Ναι, τα πατροπαράδοτα εδέσματα, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τα Χριστούγεννα, αλλά σε συνδυασμό με την πιο trend σοκολάτα που υπάρχει εκεί έξω! Γιατί έμποροι της εν λόγω σοκολάτας μαζεύτηκαν πολλοί … το θέμα είναι να έχεις την ευφυία να αξιοποιήσεις αλλιώς τη συγκεκριμένη μόδα!

Σας τρέχουν τα σάλια; Λοιπόν σημειώστε πώς θα φτιάξετε τα “Dubai chocolate μελομακάρονα” με κανταΐφι και πραλίνα φιστικιού Αιγίνης του Άκη και ξεκινάτε τη δίαιτα μετά τις γιορτές! 

- Advertisement -

Η Συνταγή – κόλαση

Για το κανταΐφι

200 γρ. φύλλο κανταΐφι

300 γρ. πραλίνα φιστικιού Αιγίνης

60 γρ. βούτυρο

Για το σιρόπι

400 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

250 γρ. νερό

2 ολόκληρα γαρίφαλα

1 στικ κανέλας

½ πορτοκάλι

75 γρ. μέλι

Δείτε τον τρόπο παρασκευής στο βίντεο που ακολουθεί:

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ψευδάργυρος ή βιταμίνη C για το κρυολόγημα; Του Νίκου Ζορζοβίλη

Οι διαφορές στη δράση τους και τι δείχνουν οι μελέτες για το κρυολόγημα

Η Δ.Ε.ΔΥ.Τ. επιστρέφει: Επανεκκίνηση της Ελληνικής διεπιστημονικής κοινότητας για την ασφάλεια τροφίμων

Η Δ.Ε.ΔΥ.Τ. ανασυγκροτείται, ανοίγοντας ξανά τον δρόμο για διεπιστημονική συνεργασία στην ασφάλεια τροφίμων και τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα.

Κατάψυξη κρέατος: Η Κομισιόν αλλάζει τους κανόνες – Τι προβλέπει η νέα πρόταση, πώς επηρεάζει τους επαγγελματίες του κλάδου

Νέους κανόνες για το πόσο και υπό ποιες συνθήκες μπορεί να παραμένει νωπό το κρέας πριν από την κατάψυξη εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνοντας μεγαλύτερη ευελιξία στις επιχειρήσεις, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι αποδεικνύεται η μικροβιολογική ασφάλεια.