Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
28.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπανάνες και απώλεια βάρους: Ώριμες ή άγουρες;

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΜπανάνες και απώλεια βάρους: Ώριμες ή άγουρες;
spot_img

Οι μπανάνες αποτελούν ένα από τα «παρεξηγημένα» τρόφιμα όσον αφορά την απώλεια βάρους.

Μπορούμε να καταναλώνουμε μπανάνες και ταυτόχρονα να χάνουμε βάρος; Και αν ναι, ποιο είδος μπανάνας να προτιμήσουμε; Άγουρες ή Ώριμες;

Αρχικά, οι μπανάνες είναι τρόφιμα με σημαντική διατροφική αξία.

Μια μέτρια μπανάνα προσδίδει στον οργανισμό μας:

– Κάλιο:12% της ΣΗΔ*

– Βιταμίνη C: 17% της ΣΗΔ

– Μαγνήσιο: 8% της ΣΗΔ

– Χαλκό: 5% της ΣΗΔ

– Μαγγάνιο: 15% της ΣΗΔ

– Φυτικές ίνες, 3,1 γραμμάρια.

Όλα αυτά με μόλις 105 θερμίδες.

Επιπλέον, οι μπανάνες έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και πρωτεΐνες, ενώ περιέχουν έναν σημαντικό αριθμό ευεργετικών φυτικών ενώσεων και αντιοξειδωτικών.

Προτιμήστε τις άγουρες μπανάνες

Όσο πιο πράσινη τόσο το καλύτερο.

Αυτό φαίνεται πως ισχύει στην περίπτωση της μπανάνας, αφού ο τύπος υδατανθράκων που περιέχει εξαρτάται από το πόσο ώριμη είναι.

Οι άγουρες, πράσινες μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο και ανθεκτικό άμυλο, ενώ οι ώριμες, κίτρινες μπανάνες περιέχουν κυρίως σάκχαρα.

Τα ανθεκτικά άμυλα είναι μακρές αλυσίδες μορίων γλυκόζης ανθεκτικές στην πέψη, οι οποίες δρουν δίκην διαλυτών ινών στο σώμα, εξασφαλίζοντας οφέλη για την υγεία όπως η απώλεια βάρους και τα μειωμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Επιπλέον, μπορούν να επιβραδύνουν την απορρόφηση των σακχάρων.

* ΣΗΔ: συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη διατροφικών συστατικών

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Α. Ζαμπέλας (ΕΦΕΤ) για τις ετικέτες τροφίμων: “Η γνώση είναι δύναμη”

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα για την εκστρατεία «Safe2Eat» που στόχο έχει την προστασία των καταναλωτών από λάθος επιλογές.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Ναι» στη χρήση των όρων μπιφτέκι και μπριζόλα στα προϊόντα φυτικής προέλευσης

Οι όροι που παραδοσιακά συνδέονται με το κρέας δεν μπορούν να αποκλειστούν από την περιγραφή των vegan προϊόντων, έκρινε το δικαστήριο

Νοθευμένο το 80% του μελιού – Μελισσοκομικά site διαφημίζουν φρουκτόζη που δεν ανιχνεύεται στους ελέγχους!

Η νοθεία μελιού έχει γίνει επιστήμη! Κώδωνας κινδύνου από τους Ευρωπαίους μελισσοκόμους.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο