Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
19.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι συνταγές που ψάξαμε περισσότερο στα lockdown του 2020

ΑρχικήΟικιακάΟι συνταγές που ψάξαμε περισσότερο στα lockdown του 2020
spot_img

cibum team

Τη λίστα με τις συνταγές, τις οποίες αναζήτησαν περισσότερο οι χρήστες κατά τη διάρκεια της χρονιάς της καραντίνας, το 2020, έδωσε η Google στη δημοσιότητα.

Στην πρώτη θέση είναι μία, ενδεχομένως αναμενόμενη συνταγή: προζυμένιο ψωμί. Φαίνεται πως δεν ήταν μόνο οι Έλληνες, που ζύμωναν και έψηναν κατά το lockdown.

Στη δεύτερη θέση είναι ο καφές Dalgona, που έγινε διάσημος χάρη στο Tik Tok και στο Instagram. Πρόκειται για ένα ρόφημα, που φτιάχνεται χτυπώντας ίσες ποσότητες στιγμιαίου καφέ, ζάχαρης και νερού μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα, που σερβίρεται με ζεστό ή κρύο γάλα.

Στην tρίτη θέση είναι το (άγνωστο σε πολλούς από εμάς, αλλά πασίσγνωστο γενικά) γλυκό: το churro. Πρόκειται για mini sticks από αλεύρι, ζάχαρη, βούτυρο και γάλα (κάτι σαν μικρά donuts), τα οποία είναι σήμα – κατατεθέν στα θεματικά πάρκα της Disney. Εσείς επιλέγετε σιρόπι και απλά.. απολαμβάνετε!

Στην τέταρτη θέση είναι και πάλι ένα γλυκό, πάλι από τα θεματικά πάρκα της Disney. Πρόκειται για το Dole Whip, το οποίο είναι μαλακό παγωτό με γεύση ανανά.

Στην πέμπτη θέση βρέθηκαν τα διάσημα DoubleTree μπισκότα, που προσφέρονται στους φιλοξενούμενους στα ξενοδοχεία Hilton. Η αλυσίδα έδωσε τη συνταγή στη δημοσιότητα τον Απρίλιο του 2020 (όταν οι περισσότερες χώρες βρίσκονταν σε lockdown), προκειμένου να φτιάξουν πελάτες της και μη, αυτό το πεντανόστιμο μπισκότο στο σπίτι τους.

Τη δεκάδα των αναζητήσεων για συνταγές το 2020 συμπληρώνουν:

6. Τα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ

7. Tα… Chaffle. Εείναι βάφλες από τυρί και αυγά (Cheese and Waffles, απ’ όπου και η ονομασία). Περιττό να σας πούμε ότι είναι πεντανόστιμα, αλλά και με αρκετές θερμίδες!

8. Ψωμάκια για μπέργκερ

9. Σάντουιτς με σαλάτα από αυγό

10. Υγιεινό ψωμί μπανάνας

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Food Defense training course σε συνεργασία με τo cibum.gr

Εισηγητής Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

Γιατί οι σεφ επιμένουν στο κρέας και δεν δημιουργούν φυτικά πιάτα

Oι περισσότεροι σεφ συνεχίζουν να επικεντρώνονται στο κρέας και το ψάρι, παρά την παγκόσμια στροφή στη φυτική διατροφή.

Προσοχή σε δημοφιλές συμπλήρωμα για την αυπνία – Γιατί οι Αρχές της Δανίας το απαγόρευσαν

Ashwagandha: μαγικό βότανο της Αγιουρβέδα ή απορρυθμιστής ορμονών και αιτία αποβολών;
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα