Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
16.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Όταν το σημείωμα της εφορίας το κάνεις φαγητό για όλη την οικογένεια

ΑρχικήΟικιακάΌταν το σημείωμα της εφορίας το κάνεις φαγητό για όλη την οικογένεια
spot_img

Της Δήμητρας Κούτρη

 Έσπασα το κεφάλι μου να βρω τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα. Και να είναι και νηστίσιμο για να φάει η μαμά μου, και νόστιμο για να φάνε οι υπόλοιποι. Και δεν κατέβαινε καμία ιδέα. Τίποτα. Ντιπ. Ώσπου είδα τα mail μου. Τρίτο στη σειρά το μπουγιουρντί της εφορίας. Και εγώ δήλωσα…  Γοητευμένη….

Σε αυτή τη ζωή τίποτα δεν είναι πιο σίγουρο από τον θάνατο και τους φόρους. Και η ζωή σίγουρη είναι,  μόνο που μοιάζει με επιχείρηση που δεν καλύπτει τα έξοδά της. Κάτι τέτοια φιλοσοφικά σκεφτόμουν διαβάζοντας τις λεπτομέρειες του μηνύματος, όταν άκουσα μία διαφήμιση στο ραδιόφωνο. Για νηστίσιμη φέτα. Ναι, ναι, μην απορείτε η φέτα βγήκε και σε νηστίσιμη. Όμως το μεγάλο μυστικό της επιτυχίας, είναι να έχεις την ικανότητα να συνδυάζεις ότι διαθέτεις, να τα παντρεύεις που έλεγαν οι παλιές νοικοκυρές… και εκείνη τη στιγμή εγώ είχα δύο καινούργιες πληροφορίες: ένα ανεπιθύμητο μπουγιουρντί και ένα επιθυμητό υλικό… τα πάντρεψα λοιπόν και τι έφτιαξα; μπουγιουρντί με νηστίσιμη φέτα… Είχα καιρό να το κάνω αλλά όλοι γλείφουν τα δάχτυλά τους. Παρεμπιπτόντως να σας ενημερώσω, ότι η λέξη μπουγιουρντί σήμαινε αρχικά την έγγραφη διαταγή αξιωματούχου της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. buyur σημαίνει διατάζω και σήμαινε απόφαση ή διαταγή των Οθωμανών, ή αίτημα για να προσκυνήσει ένας εξεγερμένος, προσκυνοχάρτι. Σήμερα είναι το επίσημο έγγραφο, ιδίως διαταγή, με δυσάρεστη οικονομική απαίτηση… Είναι όμως και μεζές της Ελληνικής κουζίνας. Η ονομασία μπουγιουρντί του δόθηκε ακριβώς γιατί το αποτέλεσμα είναι αρκετά καυτερό.

Για το δικό μου μπουγιουρντί θα χρειαστούμε:

  • 1 κόκκινη πιπεριά, 1 καυτερή πιπεριά,
  • 2 ντομάτες,
  • 200 γρ. φέτα (νηστίσιμη στην προκειμένη),
  • λάδι,
  • αλάτι,
  • πιπέρι,
  • ρίγανη.

Εκτέλεση:

Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το λαδάκι. Όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες και τις ροδίζουνε  ελαφρά. Προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε κύβους, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη. Σκεπάζουμε και χαμηλώνουνε τη θερμοκρασία. Μαγειρεύουμε για 15- 20 λεπτά, περίπου και μετά ανοίγουμε το καπάκι προσθέτοντας την φέτα σε χοντρά κομμάτια, το αφήνουμε για 1 λεπτό και σερβίρουμε

Καλή όρεξη για το δικό μου μπουγιουρντί και καλή χώνεψη για το μπουγιουρντί της εφορίας…..

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα