Τρίτη, 22 Απριλίου, 2025
16.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ένας νεκρός και 24 σοβαρά ασθενείς μαθητές από τροφική δηλητηρίαση – Είχαν φάει σε γιορτή ιδιωτικού σχολείου

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΈνας νεκρός και 24 σοβαρά ασθενείς μαθητές από τροφική δηλητηρίαση - Είχαν φάει σε γιορτή ιδιωτικού σχολείου
spot_img

Οι μαθητές παρουσίασαν συμπτώματα εμέτου και της διάρροιας το Σάββατο, ενώ ένας 13χρονος μαθητής κατέρρευσε ξαφνικά την Κυριακή και πέθανε πριν προλάβουν οι γιατροί να τον βοηθήσουν.

 Ένας 13χρονος μαθητής έχασε τη ζωή τους και άλλοι 24 αρρώστησαν σοβαρά λόγω τροφικής δηλητηρίασης στην πόλη Καρνατάκα της Ινδίας.

- Advertisement -

Το αγόρι, και άλλοι 24 μαθητές από τη βορειοανατολική Ινδία, που σπούδαζαν σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, είχαν καταναλώσει φαγητό στη γιορτή Holi την Παρασκευή, γνωστή και ως “Φεστιβάλ των Χρωμάτων” που τιμάται την τελευταία πανσέληνο του ινδουιστικού μήνα Φαλγκούν, που συνήθως πέφτει τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο.

Οι μαθητές παρουσίασαν συμπτώματα εμέτου και της διάρροιας το Σάββατο, ενώ ο Kerlang κατέρρευσε ξαφνικά την Κυριακή και πέθανε πριν προλάβουν οι γιατροί να τον βοηθήσουν.

Οι αρχές αποκάλυψαν ότι εκτός από τους μαθητές, κι άλλοι 30 με 40 που παρευρέθηκαν στη γιορτή παρουσίασαν επίσης συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης και εισήχθησαν σε ιδιωτικά νοσοκομεία στη Μάντυα και στο Μισούρου.

Μετά τον θάνατο του Kerlang, όλοι οι πληγέντες φοιτητές από το ιδιωτικό ίδρυμα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για θεραπεία.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία της Καρνατάκα αποκάλυψε ότι το ιδιωτικό σχολείο, που λειτουργεί από το 1989, δεν είχε άδεια λειτουργίας ξενώνα. Ο ξενώνας, που λειτουργούσε παράνομα στον πρώτο όροφο του σχολικού κτιρίου, δεν είχε βασικές υποδομές, μεταξύ των οποίων τουαλέτες.

Το σχολείο, το οποίο έχει 202 μαθητές, φέρεται να στέγαζε περίπου 30 οικότροφους – οι περισσότεροι από τη Meghalaya – που φέρεται να τρέφονταν με υπολείμματα φαγητού από κοντινές εκδηλώσεις και γιορτές.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia

Το ψάρι που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τρώνε τα παιδιά – SOS από ειδικούς

Ποιο ψάρι απειλεί την υγεία των παιδιών σύμφωνα με...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα