Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, 2024
13.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η τροφή ως φάρμακο για την παιδική παχυσαρκία

ΑρχικήΟικιακάΠαιδίΗ τροφή ως φάρμακο για την παιδική παχυσαρκία
spot_img

Επιστήμονες παρείχαν φυτικά γεύματα σε επισιτιστικά ανασφαλείς οικογένειες με παιδιά και διαπιστώθηκε μείωση στο ΔΜΣ τους.

Μια νέα μελέτη με επικεφαλής ερευνητές από το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης Mass General Brigham υποδηλώνει ότι η προσέγγιση «το φαγητό είναι φάρμακο» θα μπορούσε να αυξήσει τη διατροφική ασφάλεια για τις οικογένειες και να οδηγήσει σε μειώσεις του δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) στα παιδιά.

 Σε συνεργασία με τον φορέα παροχής γευμάτων MGH Food Pantry, ερευνητές από το Massachusetts General for Children και το Boston Children’s Hospital εξέτασαν εάν η παροχή εβδομαδιαίων φυτικών τροφών σε οικογένειες που δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν οικονομικά τη διατροφή τους και ζητούσαν βοήθεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας οδήγησε σε αλλαγές βάρους στα παιδιά.

Για οικογένειες που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια, η πρόκληση είναι συνήθως η ποιότητα των τροφίμων όσο και η ποσότητα των τροφίμων, αφού για να αντεπεξέλθουν συχνά παραλείπουν γεύματα ή φαγητό για μια ολόκληρη μέρα, λόγω έλλειψης χρημάτων στην οικογένεια.

Για να βοηθήσει στον μετριασμό των επιπτώσεων της επισιτιστικής ανασφάλειας που σχετίζεται με την πανδημία στην παιδική παχυσαρκία, το MGH Revere Food Pantry παρείχε εβδομαδιαία πακέτα φυτικών τροφίμων σε οικογένειες που αναζητούσαν επισιτιστική βοήθεια.

Οι συσκευασίες περιείχαν φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ξηρούς καρπούς και δημητριακά ολικής αλέσεως και προσαρμόστηκαν στο μέγεθος της οικογένειας για να παρέχουν αρκετά για τρία γεύματα την ημέρα για κάθε μέλος του νοικοκυριού. Από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως την 1η Φεβρουαρίου 2022, 107 παιδιά από 93 οικογένειες έλαβαν εβδομαδιαία πακέτα τροφίμων, κατά μέσο όρο περίπου 27 πακέτα ανά οικογένεια για όλη την περίοδο μελέτης.

Οι ερευνητές εξέτασαν τον ΔΜΣ κατά τη διάρκεια μιας βασικής περιόδου πριν από τη λήψη συσκευασιών τροφίμων και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια μιας περιόδου παρακολούθησης χρησιμοποιώντας τον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας Mass General Brigham.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά τους, όσοι έπαιρναν περισσότερο φαγητό από τη δομή, τα οποία βασίζονταν σε φυτικά συστατικά, είδαν οικογενειακώς μεγαλύτερη μείωση στον ΔΜΣ τους, γεγονός που υποδεικνύει μια κατεύθυνση προς την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας.

 Στην αρχή της μελέτης, το 57% των παιδιών στη μελέτη ηλικίας 2-18 ετών είχαν ΔΜΣ στο ή πάνω από το 85ο εκατοστημόριο . Κατά την παρακολούθηση, ο αριθμός αυτός μειώθηκε στο 49%. Οι ερευνητές είδαν επίσης μείωση του ΔΜΣ με κάθε πρόσθετο πακέτο τροφής που λάμβανε και υπολόγισαν ότι τα παιδιά σε νοικοκυριά που έλαβαν συσκευασίες 27 εβδομάδων ή περισσότερο μπορεί να είχαν μείωση ΔΜΣ κατά 1,08 kg/m 2 ή περισσότερο .

Ενώ η μελέτη επικεντρώθηκε ειδικά στην πανδημία, η έρευνα δείχνει ότι αυτά τα ευρήματα θα μπορούσαν να μεταφερθούν σε στρατηγικές για την αντιμετώπιση ευρύτερων ζητημάτων επισιτιστικής ανασφάλειας στο μέλλον.

Αυτή η έρευνα, καθώς και το ντουλάπι τροφίμων MGH Revere, αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής του Mass General Brigham «τρόφιμα ως φάρμακο», που υποστηρίζεται από το κράτος.

Η ανώτερη συγγραφέας Lauren Fiechtner, διευθύντρια του Κέντρου Παιδιατρικής Διατροφής στο Mass General for Children και Σύμβουλος Υγείας και Έρευνας στο The Greater Boston Food Bank δήλωσε πως οι δομές παροχής τροφίμων, όπως  το MGH Revere μπορούν να παρέχουν στις οικογένειες υγιεινές τροφές και είναι μια τεράστια βοήθεια για να διασφαλιστεί η υγεία των παιδιών, ειδικά στις ΗΠΑ, όπου η επισιτιστική ανασφάλεια αυξήθηκε κατά 55% τοις εκατό στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2020, επηρεάζοντας το 42% των νοικοκυριών με παιδιά.

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Preventing Chronic Disease. Διαβάστε όλη τη μελέτη εδώ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τροφικός κίνδυνος από μεγάλο ελληνικό σουπερμάρκετ – Για πρώτη φορά διαπιστώθηκε παράβαση του 11§1Δ των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ

Αυτό που διαβάζουμε ότι συμβαίνει σχεδόν καθημερινά σε χώρες του εξωτερικού έγινε και στην Ελλάδα.

LIDL: Ελληνίδα μητέρα κινείται νομικά κατά του σουπερμάρκετ για τα επικίνδυνα γλυκά

Όλα τα επηρεαζόμενα προϊόντα έχουν αφαιρεθεί από το κατάστημα και προτρέπουμε όλους τους πελάτες που αγόρασαν το προϊόν να μην το καταναλώσουν, είπε η εταιρεία αλλά με καθυστέρηση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο