Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
18.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πιλάφι στο πιάτο της γιαγιάς μου…

ΑρχικήΟικιακάΠιλάφι στο πιάτο της γιαγιάς μου...
spot_img

Tης Γεωργίας Βαμβακερού

Την γιαγιά μου την κυρά Γεωργία την Σμυρνιά, καλή νοικοκυρά δεν την έλεγες. Ούτε καλή μαγείρισσα. Προτιμούσε να βολτάρει και να πηγαίνει εκδρομές με τις φίλες της στα Μοναστήρια. Ωστόσο δυο φαγητά της, μου έχουν μείνει αξέχαστα. Το ένα είναι φυσικά οι Σμυρναίικοι κεφτέδες της. Το δεύτερο αυτό το απλό, νηστίσιμο, πανεύκολο στο μαγείρεμα και πεντανόστιμο φαγάκι που θα σας συμβουλέψω να μαγειρέψετε αυτές τις ημέρες της Σαρακοστής, πλασάροντας το μάλιστα σαν γκουρμεδιά. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν έμαθα αν το πιλάφι στο πιάτο, είναι όντως αυθεντική Σμυρναίικη συνταγή ή αν το εφηύρε η παμπόνηρη πορτογύρω γιαγιά μου και το μαγείρευε λόγω της ευκολίας του.  Για να μην πολυλογούμε λοιπόν πάμε στις οδηγίες:

Γυαλίστε πέντε ή και παραπάνω σκελίδες σκόρδο, (όσο περισσότερο τόσο νοστιμότερο. Όσο αντέχετε δηλαδή), σε ελαιόλαδο στο οποίο έχετε διαλύσει δυο τρεις κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ. Αν το θέλετε πιο πικάντικο ρίξτε και καυτερή πιπερίτσα. Ανακατέψτε καλά να βγει το άρωμα του σκόρδου στο λάδι ρίξτε μέσα μία κούπα ρύζι, ¾ κίτρινο και ¼ γλασέ, ανακατέψτε στο λάδι κι ύστερα δυο τρεις τριμμένες ντοματούλες. Χαμηλώστε την φωτιά, ρίξτε αλατάκι, ζάχαρη και λίγο πιπέρι και αφήστε να σιγοβράζει με κλειστό καπάκι. Ψιλοκόψτε ένα ολόκληρο ματσάκι μαϊντανό και ρίξτε τον στην κατσαρόλα. Αφήστε το έτσι να βράζει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει το νερό του. Ρίχτε του κάθε τόσο μια ματιά να μην κολλήσει και δοκιμάστε να δείτε αν το ρύζι έβρασε. Σβήστε την φωτιά κι αφήστε το λίγη ώρα στην κλειστή κατσαρόλα να μελώσει. Σερβίρετε στο πιάτο.

Τόσο εύκολο αλλά εντυπωσιακό.

Περιμένω σχόλια και εντυπώσεις.

Τους κεφτέδες να τους περιμένετε μετά το Πάσχα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα