Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
10.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πιλάφι στο πιάτο της γιαγιάς μου…

ΑρχικήΟικιακάΠιλάφι στο πιάτο της γιαγιάς μου...
spot_img

Tης Γεωργίας Βαμβακερού

Την γιαγιά μου την κυρά Γεωργία την Σμυρνιά, καλή νοικοκυρά δεν την έλεγες. Ούτε καλή μαγείρισσα. Προτιμούσε να βολτάρει και να πηγαίνει εκδρομές με τις φίλες της στα Μοναστήρια. Ωστόσο δυο φαγητά της, μου έχουν μείνει αξέχαστα. Το ένα είναι φυσικά οι Σμυρναίικοι κεφτέδες της. Το δεύτερο αυτό το απλό, νηστίσιμο, πανεύκολο στο μαγείρεμα και πεντανόστιμο φαγάκι που θα σας συμβουλέψω να μαγειρέψετε αυτές τις ημέρες της Σαρακοστής, πλασάροντας το μάλιστα σαν γκουρμεδιά. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν έμαθα αν το πιλάφι στο πιάτο, είναι όντως αυθεντική Σμυρναίικη συνταγή ή αν το εφηύρε η παμπόνηρη πορτογύρω γιαγιά μου και το μαγείρευε λόγω της ευκολίας του.  Για να μην πολυλογούμε λοιπόν πάμε στις οδηγίες:

Γυαλίστε πέντε ή και παραπάνω σκελίδες σκόρδο, (όσο περισσότερο τόσο νοστιμότερο. Όσο αντέχετε δηλαδή), σε ελαιόλαδο στο οποίο έχετε διαλύσει δυο τρεις κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ. Αν το θέλετε πιο πικάντικο ρίξτε και καυτερή πιπερίτσα. Ανακατέψτε καλά να βγει το άρωμα του σκόρδου στο λάδι ρίξτε μέσα μία κούπα ρύζι, ¾ κίτρινο και ¼ γλασέ, ανακατέψτε στο λάδι κι ύστερα δυο τρεις τριμμένες ντοματούλες. Χαμηλώστε την φωτιά, ρίξτε αλατάκι, ζάχαρη και λίγο πιπέρι και αφήστε να σιγοβράζει με κλειστό καπάκι. Ψιλοκόψτε ένα ολόκληρο ματσάκι μαϊντανό και ρίξτε τον στην κατσαρόλα. Αφήστε το έτσι να βράζει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει το νερό του. Ρίχτε του κάθε τόσο μια ματιά να μην κολλήσει και δοκιμάστε να δείτε αν το ρύζι έβρασε. Σβήστε την φωτιά κι αφήστε το λίγη ώρα στην κλειστή κατσαρόλα να μελώσει. Σερβίρετε στο πιάτο.

- Advertisement -

Τόσο εύκολο αλλά εντυπωσιακό.

Περιμένω σχόλια και εντυπώσεις.

Τους κεφτέδες να τους περιμένετε μετά το Πάσχα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ

Προσοχή – ΕΦΕΤ: «ΜΗΝ το φάτε» – Το ελληνικό κοτόπουλο που ανακαλείται από τα σουπερμάρκετ – Κίνδυνος δηλητηρίασης (Φωτο)

Ανάκληση κοτόπουλου ελληνικής εταιρείας μολυσμένου με το παθογόνο βακτήριο της σαλμονέλας
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα