Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποιο τρόφιμο δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύεται μαζί με τα αγγούρια στο ψυγείο

ΑρχικήΟικιακάΠοιο τρόφιμο δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύεται μαζί με τα αγγούρια στο ψυγείο
spot_img

Ένας απο τους συχνότερους συνδυασμούς στη σαλάτα που πρέπει όμως να αποθηκεύεται χωριστά.

Τα αγγούρια είναι ένα συχνό συστατικό στις σαλάτες και παραμένουν φρέσκα και τραγανά αν αποθηκευτούν σωστά στο ψυγείο. Ωστόσο, κάτι που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι δεν πρέπει να τοποθετούνται μαζί με συγκεκριμένα τρόφιμα, καθώς αυτό μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής τους.

Αν και τα αγγούρια και οι ντομάτες συνδυάζονται συχνά γευστικά, η αποθήκευσή τους μαζί δεν είναι καλή ιδέα. Μια μελέτη του PlumbNation αποκάλυψε ότι οι ντομάτες απελευθερώνουν αέριο αιθυλένιο, μια φυσική φυτική ορμόνη που ξεκινά τη διαδικασία ωρίμανσης.

Τα αγγούρια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε αυτό το αέριο, και η έκθεσή τους μπορεί να προκαλέσει την απώλεια της φρεσκάδας τους, κάνοντάς τα να γίνουν μαλακά, κίτρινα και να χαλάσουν πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.

Για την καλύτερη συντήρηση, οι ειδικοί συνιστούν να αποθηκεύονται τα αγγούρια σε διαφορετικό χώρο του ψυγείου, ιδανικά στο ειδικό συρτάρι λαχανικών. Η ιδανική θερμοκρασία για τη διατήρησή τους κυμαίνεται μεταξύ 7-10°C. Αν εκτεθούν σε θερμοκρασίες κάτω των 4°C για μεγάλο διάστημα, μπορεί να υποστούν ζημιές από την ψύξη, κάτι που φαίνεται με τη μορφή υγρών κηλίδων και επιταχύνει την αλλοίωση τους.

Οι ντομάτες, από την άλλη, είναι προτιμότερο να διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου μακριά από το φως του ήλιου. Για να διατηρηθούν φρέσκες, μπορεί κανείς να τις αποθηκεύει με το κοτσάνι προς τα κάτω. Όταν κοπούν, θα πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο για να επιβραδυνθεί η αλλοίωση τους.

https://www.dailyrecord.co.uk/lifestyle/food-drink/food-you-should-not-store-33643031

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο