Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς να φτιάξετε την πιο γευστική μπρουσκέτα

ΑρχικήΟικιακάΠώς να φτιάξετε την πιο γευστική μπρουσκέτα
spot_img

cibum team

Ταιριάζουν σε κάθε εποχή, είναι γευστικές και μπορείτε να τις φτιάξετε με πολλούς τρόπους. Αρκεί να δώσετε προσοχή στα βασικά σημεία τους.

Επιλέξτε το σωστό ψωμί

Το ψωμί αποτελεί είναι η βάση της μπρουσκέτας και είναι σημαντικό στοιχείο της. Στην Ιταλία χρησιμοποιούν ψωμί Τοσκάνης που παρασκευάζεται χωρίς αλάτι, αλλά στην Ελλάδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χωριάτικο ψωμί με μαγιά, κόβοντάς το σε φέτες 1,5 εκατοστού και φρυγανίζοντάς το. Η καλύτερη μπρουσκέτα, λένε, πρέπει να έχει στο βάθος γεύση καπνού και γραμμές σχάρας αποτυπωμένες πάνω στο ψωμί.

Αξιοποιήστε το σκόρδο

Το σκόρδο δίνει άρωμα και έξτρα γεύση και είναι σημαντικό να το χρησιμοποιήσετε. Το ιδανικό είναι να τρίψετε μισή σκελίδα ανά ψωμάκι, έτσι ώστε να δώσει ένταση στις υπόλοιπες γεύσεις, χωρίς να τις καλύψει.Προσέξτε την ντομάτα

Προτιμήστε τις μεγάλες και βαθυκόκκινες ντομάτες, οι οποίες ξεφλουδισμένες κάνουν ακόμη πιο ζουμερή την μπρουσκέτα (για καλύτερα αποτελέσματα, μάλιστα, τις κόβουν στα 4 και τις βάζουν για λίγο σε νερό που βράζει, έτσι ώστε η φλούδα τους να φύγει εύκολα). Υπάρχει επίσης και η εναλλακτική που προσφέρουν τα ντοματίνια, τα οποία απλώς κόβονται στη μέση χωρίς ξεφλούδισμα. Κόψτε την ντομάτα σας, μαρινάρετε για 10 λεπτά σε ελαιόλαδο με βασιλικό και καρυκεύματα και τοποθετήστε την πάνω στη σκορδάτη φέτα ψωμιού, με την προσθήκη λίγου αλατιού και ελαιόλαδου.

Αν θέλετε να συνοδεύσετε την μπρουσκέτα σας με το κατάλληλο κρασί, επιλέξτε ελαφριά λευκά, φρέσκα και φρουτώδη. Τα ροζέ και τα ελαφριά κόκκινα επίσης ταιριάζουν.

Πηγή: Ναφτεμπορική

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα