Κυριακή, 30 Μαρτίου, 2025
19.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς να φτιάξετε εύκολα τορτίγιες καλαμποκιού στο σπίτι

ΑρχικήΟικιακάΠώς να φτιάξετε εύκολα τορτίγιες καλαμποκιού στο σπίτι
spot_img

Συστατικά, μέθοδος προετοιμασίας, οδηγίες μαγειρέματος και συμβουλές για καλύτερα αποτελέσματα

Οι τορτίγιες αποτελούν βασικό τρόφιμο σε πολλές κουζίνες, ειδικά σε μεξικάνικα και λατινοαμερικάνικα πιάτα. Το να φτιάξετε φρέσκες τορτίγιες στο σπίτι, για τα σάντουιτς και τα ντιπ, είναι μια εύκολη διαδικασία με υγιεινό αποτέλεσμα, αφού έχετε τον έλεγχο των συστατικών.

- Advertisement -

Δείτε βήμα προς βήμα τη διαδικασία:

Υλικά Για Τορτίγιες Καλαμποκιού

  • 2 φλιτζάνια κορν φλάουρ
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Προετοιμασία ζύμης

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί το κορν φλάουρ και το αλάτι. Προσθέστε σταδιακά χλιαρό νερό ενώ ανακατεύετε με τα χέρια σας μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη. Η ζύμη πρέπει να είναι σφιχτή και ελαστική, όχι κολλώδης ή στεγνή.

Ξεκουράζουμε τη ζύμη

Σκεπάζουμε το μπολ με ένα υγρό πανί και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά. Αυτό επιτρέπει στο αλεύρι να απορροφήσει πλήρως το νερό.

Δώστε σχήμα στις τορτίγιες

Χωρίστε τη ζύμη σε ίσες μπάλες, περίπου στο μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ. Χρησιμοποιώντας μια πρέσα τορτίγιας ή έναν πλάστη ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας, ισιώστε κάθε μπάλα σε μια λεπτή, στρογγυλή τορτίγια.

Μαγειρέψτε τις τορτίγιες

Ζεστάνετε ένα στεγνό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τοποθετήστε την τορτίγια στη ζεστή επιφάνεια και μαγειρέψτε για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά μέχρι να εμφανιστούν κηλίδες ανοιχτού καφέ χρώματος. Γυρίστε ξανά και με τη σπάτουλα πιέστε ελαφρά για να ενθαρρύνετε το φούσκωμα. Μην τις παραψήσετε γιατί θα σκληρύνουν.

Τοποθετήστε τις μαγειρεμένες τορτίγιες σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας, σκεπάστε τις και κρατήστε τις ζεστές για να διατηρήσουν την απαλότητα τους.

Διατήρηση

Αποθηκεύστε τις τορτίγιες που έχουν απομείνει σε αεροστεγές δοχείο ή καταψύξτε τις για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι γίνεται με τα πατατάκια; Νέα ανάκληση δημοφιλούς μάρκας

Γιατί συμβαίνουν τόσες πολλές ανακλήσεις σε πατατάκια τους τελευταίους μήνες;

Νέα αποκάλυψη για το πιο δημοφιλές γλυκαντικό – Οδηγεί και σε αθηροσκλήρωση!

Το αμφιλεγόμενο γλυκαντικό εκτός από τις κατηγορίες για πρόκληση καρκίνου αντιμετωπίζεται και ως αιτία καρδιαγγειακής νόσου σύμφωνα με νέα μελέτη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα