Συστατικά, μέθοδος προετοιμασίας, οδηγίες μαγειρέματος και συμβουλές για καλύτερα αποτελέσματα
Οι τορτίγιες αποτελούν βασικό τρόφιμο σε πολλές κουζίνες, ειδικά σε μεξικάνικα και λατινοαμερικάνικα πιάτα. Το να φτιάξετε φρέσκες τορτίγιες στο σπίτι, για τα σάντουιτς και τα ντιπ, είναι μια εύκολη διαδικασία με υγιεινό αποτέλεσμα, αφού έχετε τον έλεγχο των συστατικών.
Δείτε βήμα προς βήμα τη διαδικασία:
Υλικά Για Τορτίγιες Καλαμποκιού
- 2 φλιτζάνια κορν φλάουρ
- 1 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Προετοιμασία ζύμης
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί το κορν φλάουρ και το αλάτι. Προσθέστε σταδιακά χλιαρό νερό ενώ ανακατεύετε με τα χέρια σας μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη. Η ζύμη πρέπει να είναι σφιχτή και ελαστική, όχι κολλώδης ή στεγνή.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Εντοπίστηκαν άλλα έξι πολύ δημοφιλή αρώματα μεγάλων οίκων με τοξική ουσία – Νέα Ευρωπαϊκή προειδοποίηση
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Θραύσματα γυαλιού σε τσάι – Άμεση ανάκληση λόγω κινδύνου τραυματισμού και εσωτερικής αιμορραγίας
Ξεκουράζουμε τη ζύμη
Σκεπάζουμε το μπολ με ένα υγρό πανί και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά. Αυτό επιτρέπει στο αλεύρι να απορροφήσει πλήρως το νερό.
Δώστε σχήμα στις τορτίγιες
Χωρίστε τη ζύμη σε ίσες μπάλες, περίπου στο μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ. Χρησιμοποιώντας μια πρέσα τορτίγιας ή έναν πλάστη ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας, ισιώστε κάθε μπάλα σε μια λεπτή, στρογγυλή τορτίγια.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Φύλακας σε σούπερ μάρκετ κατηγορεί άδικα πελάτισσα για απόπειρα κλοπής και της ζητά χρήματα για να μην καλέσει την Αστυνομία!
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Bότανα και μπαχαρικά με κομμάτια πλαστικού – Επείγουσα ανάκληση λόγω κινδύνου πνιγμού
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Το “κόλπο” για να πετύχετε τέλεια μελάτα αυγά
Μαγειρέψτε τις τορτίγιες
Ζεστάνετε ένα στεγνό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τοποθετήστε την τορτίγια στη ζεστή επιφάνεια και μαγειρέψτε για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά μέχρι να εμφανιστούν κηλίδες ανοιχτού καφέ χρώματος. Γυρίστε ξανά και με τη σπάτουλα πιέστε ελαφρά για να ενθαρρύνετε το φούσκωμα. Μην τις παραψήσετε γιατί θα σκληρύνουν.
Τοποθετήστε τις μαγειρεμένες τορτίγιες σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας, σκεπάστε τις και κρατήστε τις ζεστές για να διατηρήσουν την απαλότητα τους.
Διατήρηση
Αποθηκεύστε τις τορτίγιες που έχουν απομείνει σε αεροστεγές δοχείο ή καταψύξτε τις για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.