Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
17.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σε τι χρησιμεύει η “αγκαθωτή” πλευρά του τρίφτη;

ΑρχικήΟικιακάΣε τι χρησιμεύει η "αγκαθωτή" πλευρά του τρίφτη;
spot_img

Αποδεικνύεται ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη πλευρά του τρίφτη που χρησιμοποιείται λάθος.

Ο τρίφτης είναι κάτι που χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά, αλλά έχετε ποτέ καθίσει να σκεφτείτε τι χρησιμεύουν οι άλλες τρεις πλευρές του όταν τρίβετε με ενθουσιασμό ένα σωρό τυρί πάνω στα ζυμαρικά σας; Πρόφατα μάλιστα μάθαμε πως δεν είναι σωστό να κρατάμε τον τρίφτη σε κάθετη θέση αλλά να πρέπει να τον ξαπλώνουμε σε ένα πιάτο ή μία επιφάνεια κοπής.

Υπάρχει όμως μια πλευρά του τρίφτη που χρησιμοποιείται συχνότερα λάθος από τις υπόλοιπες.

Η «αγκαθωτή» πλευρά, που συχνά αναφέρεται ως «ξύστρα», εξυπηρετεί έναν συγκεκριμένο σκοπό στην κουζίνα. Αυτή η πλευρά διαθέτει μικρές, αιχμηρές, υπερυψωμένες άκρες που έχουν σχεδιαστεί για να τρίβουν λεπτότερα τα σκληρά τρόφιμα.

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για το ξεφλούδισμα εσπεριδοειδών, όπως λεμόνια, λάιμ και πορτοκάλια, επιτρέποντας στους μάγειρες να αφαιρούν εύκολα τη γευστική εξωτερική φλούδα χωρίς να συμπεριλαμβάνουν τον πικρό λευκό πυρήνα που βρίσκεται από κάτω.

Πέρα από το ξύσιμο εσπεριδοειδών, αυτή η πλευρά του τρίφτη είναι επίσης εξαιρετική για το τρίψιμο σκληρών μπαχαρικών, όπως μοσχοκάρυδο ή ξυλάκια κανέλας. Μπορεί να δημιουργήσει λεπτές ροδέλες από σκληρά τυριά όπως παρμεζάνα ή πεκορίνο ρομάνο, ιδανικές για γαρνιτούρα σε πιάτα. Επιπλέον, η ακανθώδης πλευρά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τρίψετε σκόρδο ή τζίντζερ σε λεπτή πάστα, ενισχύοντας τη γεύση τους σε συνταγές.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς, με τι και γιατί νοθεύουν τη ρίγανη – Ο κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο συνειδητοποιημένος καταναλωτής για τη ρίγανη.

Ειδοποίηση RASFF για σέλινο γεμάτο επικίνδυνα φυτοφάρμακα

Τι είναι η τεμπουκοναζόλη που ανιχνεύτηκε στο λαχανικό

Χαρτοπετσέτες και χαρτί κουζίνας: Τα 6 γεγονότα που δεν γνωρίζετε

Ίσως τα πιο εύχρηστα εργαλεία σε ένα νοικοκυριό είναι το χαρτί κουζίνας και οι χαρτοπετσέτες, αλλά υπάρχουν μερικά γεγονότα που ίσως δεν γνωρίζετε.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο