Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2024
7.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς να φτιάξετε Bao Bun με δύο μόνο υλικά!

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΠώς να φτιάξετε Bao Bun με δύο μόνο υλικά!
spot_img

Τα “cheat bao” είναι πολύ πιο εύκολα αλλά και πολύ νόστιμα.

Τα ψωμάκια Bao είναι μικρές άσπρες πίτες που προέρχονται από τη βόρεια Κίνα τον τρίτο αιώνα αν και άλλες αναφορές κάνουν λόγο για το 400 π.Χ. Το Bao είναι παραδοσιακά μια λευκή ζύμη από αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ, γάλα και λάδι, με γέμιση της επιλογής από κρέας. Πλέον οι άσπρες πίτες έχουν γίνει δημοφιλής σε όλο τον κόσμο όπως και στην Ελλάδα και μάλιστα πωλούνται και έτοιμες κατεψυγμένες, οι οποίες χρειάζονται μόνο ένα μικρό πέρασμα από ατμό σε φριτέζα αέρα ή εάν δεν έχετε με την γνωστή μέθοδο του μπεν μαρί μέσα σε σουρωτήρι.

Η κλασική συνταγή για Bao buns απαιτεί συνήθως 7 υλικά: αλεύρι, Ζάχαρη, Μαγιά, γάλα, ηλιέλαιο, νερό και, μπέικιν πάουντερ. Υπάρχει όμως και ένας πιο εύκολος και πιο γρήγορος τρόπος που παραθέτει το citizen, σύμφωνα με τον οποίο αρκεί μόνο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ελληνικό γιαούρτι. Η συντάκτης αποκαλεί αυτά τα Bao “cheat bao” δηλαδή «Bao απάτη» τα οποία είναι πολύ πιο εύκολα και ταυτόχρονα πολύ νόστιμα.

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και επιπλέον για το πασπάλισμα
  • 180 γρ ελληνικό γιαούρτι

Για τη γέμιση ότι εσείς προτιμάτε αλλά η συνταγή προτείνει μοσχαρίσιο κιμά.

Μέθοδος

  1. Φτιάχνουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ. Συνδυάστε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το ελληνικό γιαούρτι. Ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας ξύλινη κουτάλα. Έπειτα, ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική και απαλή ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
  2. Πάρτε τη ζύμη σας και τρυπήστε τη στη μέση με το δάχτυλό σας. Σχηματίστε ένα ντόνατ και στη συνέχεια κόψτε το ντόνατ για να φτιάξετε ένα «καρβέλι». Κόψτε το καρβέλι της ζύμης σας σε 10 ίσα κομμάτια.  Πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μην κολλήσουν.
  3. Τοποθετήστε μια κουταλιά από τη γέμιση στο κέντρο του Bao και σφραγίστε αριστερόστροφα. Επαναλάβετε αυτό το βήμα για όλα τα bao.
  4. Τοποθετήστε τα bao σε μικρά κομμάτια λαδόκολλας και μετά τοποθετήστε τα στον ατμομάγειρα σας. Βράζουμε στον ατμό για 10-15 λεπτά και μετά αφαιρούμε. Μπορείτε είτε να τα φάτε αμέσως είτε να συνεχίσετε στο επόμενο βήμα για να γίνουν πιο τραγανά.
  5. Πιάνουμε ένα τηγάνι, το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και περιχύνουμε με λάδι. Προσθέστε τα bao μπρούμυτα και τηγανίστε για 4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνει τραγανή η κάτω πλευρά τους. Βγάζετε από το τηγάνι και σερβίρετε όσο είναι ζεστά. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η “μυστική” και απλή μέθοδος να τρώτε ζυμαρικά και να αδυνατίζετε…

Πολλές μελέτες δικαιώνουν τα ζυμαρικά ως τροφή απώλειας βάρους, μείωσης σακχάρου και προστασίας του εντέρου, υπό μία πολύ απλή και βολική προϋπόθεση.

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο