Τα “cheat bao” είναι πολύ πιο εύκολα αλλά και πολύ νόστιμα.
Τα ψωμάκια Bao είναι μικρές άσπρες πίτες που προέρχονται από τη βόρεια Κίνα τον τρίτο αιώνα αν και άλλες αναφορές κάνουν λόγο για το 400 π.Χ. Το Bao είναι παραδοσιακά μια λευκή ζύμη από αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ, γάλα και λάδι, με γέμιση της επιλογής από κρέας. Πλέον οι άσπρες πίτες έχουν γίνει δημοφιλής σε όλο τον κόσμο όπως και στην Ελλάδα και μάλιστα πωλούνται και έτοιμες κατεψυγμένες, οι οποίες χρειάζονται μόνο ένα μικρό πέρασμα από ατμό σε φριτέζα αέρα ή εάν δεν έχετε με την γνωστή μέθοδο του μπεν μαρί μέσα σε σουρωτήρι.
Η κλασική συνταγή για Bao buns απαιτεί συνήθως 7 υλικά: αλεύρι, Ζάχαρη, Μαγιά, γάλα, ηλιέλαιο, νερό και, μπέικιν πάουντερ. Υπάρχει όμως και ένας πιο εύκολος και πιο γρήγορος τρόπος που παραθέτει το citizen, σύμφωνα με τον οποίο αρκεί μόνο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ελληνικό γιαούρτι. Η συντάκτης αποκαλεί αυτά τα Bao “cheat bao” δηλαδή «Bao απάτη» τα οποία είναι πολύ πιο εύκολα και ταυτόχρονα πολύ νόστιμα.
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και επιπλέον για το πασπάλισμα
- 180 γρ ελληνικό γιαούρτι
Για τη γέμιση ότι εσείς προτιμάτε αλλά η συνταγή προτείνει μοσχαρίσιο κιμά.
Μέθοδος
- Φτιάχνουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ. Συνδυάστε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το ελληνικό γιαούρτι. Ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας ξύλινη κουτάλα. Έπειτα, ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική και απαλή ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
- Πάρτε τη ζύμη σας και τρυπήστε τη στη μέση με το δάχτυλό σας. Σχηματίστε ένα ντόνατ και στη συνέχεια κόψτε το ντόνατ για να φτιάξετε ένα «καρβέλι». Κόψτε το καρβέλι της ζύμης σας σε 10 ίσα κομμάτια. Πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μην κολλήσουν.
- Τοποθετήστε μια κουταλιά από τη γέμιση στο κέντρο του Bao και σφραγίστε αριστερόστροφα. Επαναλάβετε αυτό το βήμα για όλα τα bao.
- Τοποθετήστε τα bao σε μικρά κομμάτια λαδόκολλας και μετά τοποθετήστε τα στον ατμομάγειρα σας. Βράζουμε στον ατμό για 10-15 λεπτά και μετά αφαιρούμε. Μπορείτε είτε να τα φάτε αμέσως είτε να συνεχίσετε στο επόμενο βήμα για να γίνουν πιο τραγανά.
- Πιάνουμε ένα τηγάνι, το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και περιχύνουμε με λάδι. Προσθέστε τα bao μπρούμυτα και τηγανίστε για 4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνει τραγανή η κάτω πλευρά τους. Βγάζετε από το τηγάνι και σερβίρετε όσο είναι ζεστά.