Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, 2025
11.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς να μαγειρέψετε αυγά ποσέ χωρίς κατσαρόλα

ΑρχικήΝέαΠώς να μαγειρέψετε αυγά ποσέ χωρίς κατσαρόλα
spot_img

Εύκολα και γρήγορα.

   Όσο αγαπημένες είναι οι συνταγές με ένα αφράτο και ζουμερό αυγό ποσέ, άλλο τόσο δύσκολο είναι στην εκτέλεση. Από τη δίνη που πρέπει να δημιουργήσουμε στην κατσαρόλα, την κατάλληλη θερμοκρασία, το ξίδι, το χρόνο μαγειρέματος αλλά και την προσεκτική τοποθέτηση του αυγού με την κουτάλα μέσα στην κατσαρόλα με στο νερό. Ωστόσο, ο ιδρυτής του Hungry Healthy Happy Dannii Martin έχει καταρρίψει τους μύθους πως το αυγό ποσέ μπορεί να γίνει με όλη αυτή τη διαδικασία.

    Σύμφωνα με την Express, ο ειδικός στη μαγειρική λέει ότι δεν χρειάζεται λευκό ξύδι, ούτε καν τηγάνι. «Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια κούπα και ένα φούρνο μικροκυμάτων», είπε. “Τα μικροκύματα τείνουν να μαγειρεύουν τα πράγματα πολύ πιο γρήγορα, κάτι που είναι τέλειο για όσους έχουν λιγότερο χρόνο στην κουζίνα. Επίσης, συνήθως δεν χρειάζεται να ανακατεύετε αλλά  μπορείτε απλά να τοποθετήσετε το αυγό στο φούρνο και να αφήσετε… Μόλις πειραματιστείτε λίγο με το να το φτιάξετε στον δικό σας φούρνο μικροκυμάτων και να κάνετε σωστά τους χρόνους μαγειρέματος, θα έχετε τέλεια αυγά κάθε φορά».

   Ουσιαστικά θα χρειαστείτε μόνο το αυγό ή τα αυγά, και 130ml Νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού ρίξετε το νερό σε μια κούπα και στη συνέχεια σπάστε απαλά το αυγό σας, χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα ή κοφτερό μαχαίρι, τρυπήστε προσεκτικά τον κρόκο μερικές φορές. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε την έκρηξη του αυγού και τη μετατροπή του φούρνου μικροκυμάτων σας σε ένα πλήρες χάος. Καλύψτε το πάνω μέρος της κούπας με ένα πιάτο και ψήστε τα μικροκύματα για 30 δευτερόλεπτα σε υψηλή θερμοκρασία. Αφαιρέστε το πιάτο και ελέγξτε αν έχουν στερεοποιηθεί τα ασπράδια. Εάν το αυγό σας φαίνεται λίγο άψογο, ξαναβάζετε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα κάθε φορά μέχρι να έχετε το τέλειο αυγό ποσέ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Coca Cola: «Σταματήστε την κατανάλωση» – Η μία μετά την άλλη οι χώρες ανακαλούν αναψυκτικά του αμερικάνικου κολοσσού

Σε πανικό οι αρχές, ερευνούν ποιες παρτίδες έχουν διανεμηθεί στις 11 χώρες που ειδοποιήθηκαν για σοβαρό κίνδυνο από τοξική ουσία σε αναψυκτικά της Coca Cola.

“Το πόδι του Chef” – Ατυχήματα και παθήσεις των εργαζομένων σε κουζίνες – Της Ορθοπαιδικού Άννας Λεντή*

Επειδή η πραγματική κουζίνα δεν είναι master chef, η Χειρουργός Ορθοπαιδικός Άννα Λεντή, αναλύει στο Cibum τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις κουζίνες και πως μπορούν να προστατευτούν.

Τι είναι το αλτερνάρια και γιατί ανακαλούνται τρόφιμα που το περιέχουν

Γιατί ανακλήθηκε ταχίνι που περιέχει αλτερνάρια;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο