Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
13.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συνταγή για σπιτικό παγωτό χωρίς ζάχαρη με 5 υλικά

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΣυνταγή για σπιτικό παγωτό χωρίς ζάχαρη με 5 υλικά
spot_img

Μια απλή και εύκολη συνταγή για παγωτό light.

   Τι καλύτερο από τη δροσιά ενός παγωτού τους καλοκαιρινούς μήνες που η ζέστη χτυπάει κόκκινο; Δεν θα ήταν υπερβολή να τη χαρακτηρίσουμε ως παγωμένη απόλαυση αφού η ζάχαρη σε συνδυασμό με τη χαμηλή θερμοκρασία αλληλοεπιδρά στον εγκέφαλο, με ένα μοναδικό τρόπο. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η λαχτάρα μας για αυτό το μοναδικό “πάντρεμα”. Βέβαια μπορούμε να απολαύσουμε την ίδια ικανοποίηση με πιο light συνταγές παγωτού, χωρίς την περίσσεια των θερμίδων. 

- Advertisement -

   Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για το σπίτι μπορεί να είναι μια ιδανική λύση!

    Συστατικά

  • 500 γρ. πάστα καρύδας (κονσέρβα)
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος 
  • 1/4 κούπας γλυκαντικό της επιλογής σας 
  • 2 κουτ. σούπας τεκίλα σοκολάτα ή vodka
  • 1/2 κούπας φρούτο της επιλογής σας 

Βήμα 1 Χτυπήστε την κρέμα καρύδας με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει αφράτη και μεταφέρετε την σε ένα μεγάλο μπολ. 

Βήμα 2 Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε ένα ξεχωριστό μπολ, προσθέστε την παχύρρευστη κρέμα και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Προσθέστε το γλυκαντικό και τα προαιρετικά υλικά και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν. Το αλκοόλ θα βοηθήσει ως να διατηρηθεί μια αόρατη σύσταση κατα την κατάψυξη.

Βήμα 3  Ανακατέψτε όλα τα υλικά ώστε να ομογενοποιηθούν και μετά μεταφέρετε στο παγωμένο δοχείο. Τοποθετήστε στην κατάψυξη για 2 ώρες ώστε να σφίξει. Αφήστε το παγωτό να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.

   Το παγωτό πρέπει πάντα να φυλάσσεται στην κατάψυξη εντελώς σκεπασμένο γιατί αλλιώς υπάρχει πιθανότητα να κρυσταλλώσει. Επίσης δεν συνίστανται οι πολλαπλές αποψύξεις και τοποθετήσεις ξανά στην κατάψυξη, καθώς μπορεί να είναι η αιτία δηλητηρίασης. Σε αυτήν την περίπτωση φροντίστε να καταψύξετε σε διαφορετικά δοχεία/συσκευασίες και να αφαιρείται ένα κάθε φορά. 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια – Σοκολάτες: Μετανάστευση βενζολίου, νιτρωδών και αμιδίων, από τη συσκευασία – Ευρήματα εργαστηριακής ανάλυσης

Μετανάστευση χημικών ενώσεων από συσκευασίες τροφίμων: Εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια τροφίμων και των επιπτώσεων στην υγεία

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα