Μια απλή και εύκολη συνταγή για παγωτό light.
Τι καλύτερο από τη δροσιά ενός παγωτού τους καλοκαιρινούς μήνες που η ζέστη χτυπάει κόκκινο; Δεν θα ήταν υπερβολή να τη χαρακτηρίσουμε ως παγωμένη απόλαυση αφού η ζάχαρη σε συνδυασμό με τη χαμηλή θερμοκρασία αλληλοεπιδρά στον εγκέφαλο, με ένα μοναδικό τρόπο. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η λαχτάρα μας για αυτό το μοναδικό “πάντρεμα”. Βέβαια μπορούμε να απολαύσουμε την ίδια ικανοποίηση με πιο light συνταγές παγωτού, χωρίς την περίσσεια των θερμίδων.
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για το σπίτι μπορεί να είναι μια ιδανική λύση!
Συστατικά
- 500 γρ. πάστα καρύδας (κονσέρβα)
- 2 κούπες κρέμα γάλακτος
- 1/4 κούπας γλυκαντικό της επιλογής σας
- 2 κουτ. σούπας τεκίλα σοκολάτα ή vodka
- 1/2 κούπας φρούτο της επιλογής σας
Βήμα 1 Χτυπήστε την κρέμα καρύδας με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει αφράτη και μεταφέρετε την σε ένα μεγάλο μπολ.
Βήμα 2 Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε ένα ξεχωριστό μπολ, προσθέστε την παχύρρευστη κρέμα και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Προσθέστε το γλυκαντικό και τα προαιρετικά υλικά και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν. Το αλκοόλ θα βοηθήσει ως να διατηρηθεί μια αόρατη σύσταση κατα την κατάψυξη.
Βήμα 3 Ανακατέψτε όλα τα υλικά ώστε να ομογενοποιηθούν και μετά μεταφέρετε στο παγωμένο δοχείο. Τοποθετήστε στην κατάψυξη για 2 ώρες ώστε να σφίξει. Αφήστε το παγωτό να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Το παγωτό πρέπει πάντα να φυλάσσεται στην κατάψυξη εντελώς σκεπασμένο γιατί αλλιώς υπάρχει πιθανότητα να κρυσταλλώσει. Επίσης δεν συνίστανται οι πολλαπλές αποψύξεις και τοποθετήσεις ξανά στην κατάψυξη, καθώς μπορεί να είναι η αιτία δηλητηρίασης. Σε αυτήν την περίπτωση φροντίστε να καταψύξετε σε διαφορετικά δοχεία/συσκευασίες και να αφαιρείται ένα κάθε φορά.