H γνωστή τραγουδίστρια της κάντρι μουσικής Dolly Parton μοιράζεται ένα απλό αλλά πολύ αποτελεσματικό μυστικό, για αφράτη ομελέτα.
Η Dolly Parton είναι μια γνωστή σταρ της κάντρι, με τραγούδια όπως το «Jolene» και «I Will Always Love You». Έχει, επίσης, γράψει ένα μυθιστόρημα μυστηρίου, έχει δωρίσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια βιβλία σε παιδιά και βοήθησε στη χρηματοδότηση του εμβολίου Moderna για τον COVID-19. Τα ταλέντα της πλέον επεκτείνονται και στην κουζίνα, αποκαλύπτοντας ένα μυστικό για να μαγειρεύει τέλεια αφράτη ομελέτα κάθε Σαββατοκύριακο.
Η Dolly Parton μίλησε για τη νέα της σειρά μιγμάτων κέικ Duncan Hines, συζητώντας μια τεχνική μαγειρικής που χρησιμοποιεί στο σπίτι σύμφωνα με το mentafloss. Κάθε Σαββατοκύριακο, ετοιμάζει ένα πλήρες, παραδοσιακό Νότιο πρωινό για τον Καρλ Ντιν, τον επί 55 χρόνια σύζυγό της. Το πρωινό περιέχει από γαλλικό τοστ, μπισκότα και σάλτσα μέχρι φασόλια και ψωμί από καλαμπόκι—αλλά η ομελέτα παραμένει σταθερή αξία.
Για να διατηρήσει τα αυγά της ελαφριά και αφράτα , η Parton προσθέτει ένα απλό συστατικό: παγωμένο νερό κατά το ανακάτεμα. «Βάλτε μερικές σταγόνες παγωμένο νερό καθώς τα μαγειρεύετε και αυτό τα κάνει πιο αφράτα» λέει η τραγουδίστρια. Αυτό το κόλπο υποστηρίζεται και επιστημονικά, καθώς αντί να γίνουν τα αυγά «σούπα», το νερό στο μείγμα γίνεται ατμός όσο το τηγάνι ζεσταίνεται. Ο ατμός φουσκώνει τα αυγά καθώς εξατμίζεται, δίνοντας μια πιο ελαφριά, πιο αφράτη υφή.
Η Dolly Parton δεν ντρέπεται να μοιραστεί τις μαγειρικές της ικανότητες με τους θαυμαστές της. Το βιβλίο μαγειρικής της Dolly’s Dixie Fixin’s: Love, Laughter and Lots of Good Food περιέχει περισσότερες από 125 συνταγές για τα αγαπημένα της πιάτα από τον Νότο.