Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το λάθος που δεν κάνει τα ζυμαρικά μας al dente

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΤο λάθος που δεν κάνει τα ζυμαρικά μας al dente
spot_img

Τα ζυμαρικά έχουν διαφορετική γεύση όταν δεν είναι καλά μαγειρεμένα

Πόσες φορές δε προσπαθήσαμε να μαγειρέψουμε ζυμαρικά, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα είναι «al dente», αλλά στην πραγματικότητα μας βγήκαν απλά… κακοψημένα!

Στη μαγειρική, ο όρος αναφέρεται σε ζυμαρικά ή ρύζι που μαγειρεύονται για να είναι σφιχτά, όχι ακριβώς σκληρά, αλλά να έχουν μια μικρή αντίσταση όταν τα δαγκώνουμε.

Ο Christopher Kimball, συνιδρυτής του America’s Test Kitchen και δημιουργός της σχολής μαγειρικής Milk Street Kitchen, μας επισημαίνει ποιο είναι ακριβώς το λάθος που κάνουμε, και το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας.

@177milkstreet

“Al dente” does not mean “undercooked”! It means “to the tooth,” which indicates a firm chew, a noodle that is neither crunchy nor floppy. On this episode of MilkStreetRadio, Alex Aïnouz delivers similarly essential pasta information and ranks the best pastas at the grocery store. (It doesn’t have to be expensive! De Cecco is pretty good.) Also this week: Chantha Nguon, co-author of “Slow Noodles,” shares her story of survival as a Cambodian refugee, and we learn about the world’s first fast-food chain from Kansas City reporter Mackenzie Martin. Tune in on Apple Podcasts via the link in our profile → @177milkstreet Got a cooking question? Drop us a line at questions@milkstreetradio.com for a chance to get it answered on air by Christopher Kimball and @sarasmoulton. milkstreet aldente pasta frenchguycooking food cooking

♬ original sound – Milk Street – Milk Street
«Το Al dente σημαίνει απλά, τα ζυμαρικά μας να έχουν σταθερή υφή… Όταν κολλάνε στον πίσω γομφίο σας, αυτό σημαίνει ότι πράγματι είναι ψημένα al dente».

«Τα ζυμαρικά έχουν διαφορετική γεύση όταν δεν είναι καλά μαγειρεμένα. Δεν είναι απολαυστικά», εξηγεί.
«Σύμφωνα με τους ειδικούς στην pasta, για να φθάσετε πιο κοντά στο μαγείρεμα επαγγελματία, αρκεί να μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σας δύο λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία!»

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φρέσκα ζυμαρικά χρειάζονται συνήθως πολύ λιγότερο χρόνο στη φωτιά από τα συνηθισμένα ζυμαρικά που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ – συχνά μόλις δύο ή τρία λεπτά σε βραστό νερό.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο