Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
10.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το λάθος που δεν κάνει τα ζυμαρικά μας al dente

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΤο λάθος που δεν κάνει τα ζυμαρικά μας al dente
spot_img

Τα ζυμαρικά έχουν διαφορετική γεύση όταν δεν είναι καλά μαγειρεμένα

Πόσες φορές δε προσπαθήσαμε να μαγειρέψουμε ζυμαρικά, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα είναι «al dente», αλλά στην πραγματικότητα μας βγήκαν απλά… κακοψημένα!

Στη μαγειρική, ο όρος αναφέρεται σε ζυμαρικά ή ρύζι που μαγειρεύονται για να είναι σφιχτά, όχι ακριβώς σκληρά, αλλά να έχουν μια μικρή αντίσταση όταν τα δαγκώνουμε.

Ο Christopher Kimball, συνιδρυτής του America’s Test Kitchen και δημιουργός της σχολής μαγειρικής Milk Street Kitchen, μας επισημαίνει ποιο είναι ακριβώς το λάθος που κάνουμε, και το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας.

@177milkstreet

“Al dente” does not mean “undercooked”! It means “to the tooth,” which indicates a firm chew, a noodle that is neither crunchy nor floppy. On this episode of MilkStreetRadio, Alex Aïnouz delivers similarly essential pasta information and ranks the best pastas at the grocery store. (It doesn’t have to be expensive! De Cecco is pretty good.) Also this week: Chantha Nguon, co-author of “Slow Noodles,” shares her story of survival as a Cambodian refugee, and we learn about the world’s first fast-food chain from Kansas City reporter Mackenzie Martin. Tune in on Apple Podcasts via the link in our profile → @177milkstreet Got a cooking question? Drop us a line at questions@milkstreetradio.com for a chance to get it answered on air by Christopher Kimball and @sarasmoulton. milkstreet aldente pasta frenchguycooking food cooking

♬ original sound – Milk Street – Milk Street
«Το Al dente σημαίνει απλά, τα ζυμαρικά μας να έχουν σταθερή υφή… Όταν κολλάνε στον πίσω γομφίο σας, αυτό σημαίνει ότι πράγματι είναι ψημένα al dente».

«Τα ζυμαρικά έχουν διαφορετική γεύση όταν δεν είναι καλά μαγειρεμένα. Δεν είναι απολαυστικά», εξηγεί.
«Σύμφωνα με τους ειδικούς στην pasta, για να φθάσετε πιο κοντά στο μαγείρεμα επαγγελματία, αρκεί να μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σας δύο λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία!»

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φρέσκα ζυμαρικά χρειάζονται συνήθως πολύ λιγότερο χρόνο στη φωτιά από τα συνηθισμένα ζυμαρικά που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ – συχνά μόλις δύο ή τρία λεπτά σε βραστό νερό.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο