Τι υποστηρίζει σεφ.
Αν και τόσο καιρό γνωρίζαμε πως το μπέικον γίνεται τραγανό στο τηγάνι, ο επαγγελματίας σεφ Billy Parisi, με πάνω από 25 χρόνια γαστρονομικής εμπειρίας, προτείνει μια άλλη μέθοδο που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε τραγανά μπέικον, χωρίς λάδι. O chef είπε πως εχει δοκιμάσει όλους τους τρόπους. Και στο τηγάνι και στη σχάρα αλλά αυτός είναι ο καλύτερος.
Ο Billy υποστηρίζει ότι ο «απολύτως καλύτερος τρόπος» για να φτιάξεις μπέικον είναι στο φούρνο. «Το ροδίζει τέλεια», πρόσθεσε, δηλώνοντας ότι οι λωρίδες θα διατηρήσουν επίσης το σχήμα τους καλύτερα από ό,τι όταν τηγανίζονται. Δεν είναι νέα αποκάλυψη ή γαστρονομική ανακάλυψη, αλλά το μαγείρεμα στο φούρνο βοηθά το μπέικον να μαγειρευτεί ομοιόμορφα, πράγμα που σημαίνει ότι θα απολαύσετε αυτό το τραγανό έδεσμα, χωρίς το φαγητό σας να συρρικνωθεί. Το λίπος ψήνεται επίσης πιο αργά στο φούρνο, δίνοντάς σας μια πολύ πιο πλούσια και καραμελωμένη γεύση. Ο Billy συνιστά να τοποθετήσετε το μπέικον σε λαδόκολλα για να «βοηθήσετε στο να ροδίσει το μπέικον» και να διατηρήσετε τα πράγματα τακτοποιημένα.
Τοποθετείτε το ταψί σας στη μέση του φούρνου και ψήνετε στους 190C για 22-25 λεπτά. Μπορείτε επίσης να αυξήσετε τη φωτιά στους 200 C και να μειώσετε μερικά λεπτά από το χρόνο μαγειρέματος. Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρέστε κάθε κομμάτι μπέικον από το ταψί και τοποθετήστε το σε μια χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει τυχόν λίπος. «Μην αφήνετε το μπέικον να μείνει στο λίπος του γιατί θα χάσει την τραγανότατα», προειδοποιεί ο σεφ.