cibum team
Τα τελευταία χρόνια, τα καρδιαγγειακά επεισόδια και οι θρομβώσεις ακούγονται ολοένα και περισσότερο στην καθημερινή ζωή μας.
Η καθιστική ζωή και οι κακές διατροφικές συνήθειες μπορούν να προκαλέσουν νοσήματα της καρδιάς, ακόμη και θρομβώσεις.
Ακολουθούν τρία ροφήματα, που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης θρομβώσεων, προστατεύοντας την καρδιά:
Χυμός από ρόδι
Ο χυμός από ρόδι είναι γνωστό ότι συνιστά πηγή βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών. Πέρα από αυτό, όμως, έχει και αντιπηκτικές ιδιότητες.
Το τσάι από τίλιο, εκτός από αντιοξειδωτικό, έχει ευεργετικές ιδιότητες και σε ό,τι αφορά την καρδιαγγειακή υγεία, καθώς μελέτες έχουν δείξει ότι μειώνει τις φλεγμονές και προλαμβάνει την υπέρταση. Ως αντιοξειδωτικό είναι επίσης πολύ χρήσιμο, καθώς δεν επιτρέπει την αύξηση των επιπέδων τριγλυκεριδίων στο αίμα.
Κακάο
Οι πολυφαινόλες που περιέχονται στο κακάο δεν επιτρέπουν τη δημιουργία μικροσωματιδίων στα αιμοπετάλια, με αποτέλεσμα να δρα κατά παρόμοιο τρόπο με την ασπιρίνη και να μειώνει έτσι τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου.